Šta se desi kad se stare zgrade u velikim gradovima renoviraju?
Pa, odgova ima raznih, a mi danas gledamo u jedan koji nam se vrlo dopada.
U pitanju je potkrovlje jedne stare evropske zgrade koje je preživelo reformu tako da nas je mešavina starinskog i modernog očarala. Zato i delimo ovaj primer danas sa vama.

Potkrovlje je zapravo dupleks koji ima ukupno 71 m² i predstavlja savršen dom za par ili malu tročlanu porodicu. Na gornjem spratu se nalazi mala spavaća soba koja bi savršeno mogla da se preuredi u nešto drugo: kancelariju, studio, kućnu biblioteku ili salu za vežbanje…

Svaka prostorija (ili zona) se kupa u svetlosti i to zahvaljujući poluotvorenom rasporedu i dekoraciji sa adekvatnim nameštajem, a značaj prozora kojih ima u obilju ne smemo zanemariti ni po koju cenu.
Otvoren prostor doprinosi da ambijent deluje vazdušasto i lako, a nameštaj svedenih linija praktično poziva da shvatimo da je cilj ovog prostora da se u njemu ljudi osećaju neopterećeno i slobodno.

Posebno nam se sviđa i to što su sačuvali originalne izložene drvene grede, koje nas podsećaju na činjenicu da je ova zgrada stara i da je u njoj bilo života i pre dolaska modernih tehnologija.
Kad smo kod modernih tehnologija, kuhinja, što bi se reklo, objasnila! Konkretno mislimo na električne uređaje, kako vidljive tako i one ugradne i maskirane.
Nećemo vas pozivati da ih ugledavate do detalja, ali vas pozivamo da pogledate prostor i da, ako vam se svidi neka ideja, sačuvate uspomenu na nju. Možda i vama zatreba prilikom vašeg sledećeg renoviranja!

Izvor: Delikatissen