Dobar krov ne sme da pravi kompromise kada je u pitanju kvalitet. Za njegov izbor je potrebno isto toliko da se uloži vremena i pažnje koliko i za zidove građevine. Sa Tondach sistemskom opremom dobijate rešenje za krov na jednom mestu!

Sa visokokvalitetnim glinenim crepom iz ponude Wienerbergera, možemo odgovoriti na sve vaše želje i potrebe. Sa svim klimatskim i ekološkim izazovima sa kojima se u XXI veku susrećemo, potreban je krov koji odgovara na ove moderne zahteve a koji je istovremeno kvalitetan, dugotrajan i energetski efikasan.

Kada govorimo o izboru krova, osim materijala crepa postoji još pregršt stvari na koje treba da obratite pažnju. Tu možemo govoriti o obliku i boji crepa, kao i o obliku celog krova – odnosno o stepenu nagiba na koji se crep postavlja.

Tondach sistemska rešenja za krov

Krovne folije

Dobar krov ne čini samo kvalitetan crep, već i ostali materijali koji se koriste za pokrivanje, izolaciju i zaštitu krova. Jedan od najbitnijih elemenata krova koji je tu da obezbedi dobru termoizolaciju i hidroizolaciju jeste krovna folija.

Paropropusna, a vodonepropusna krovna folija Tondach Fol poseduje višeslojne membrane koje su sa spoljne strane vodonepropusne, a sa donje paropropusne. Na ovaj način one pružaju zaštitu od padavina, a sa druge ove krovne folije omogućavaju optimalno strujanje vazduha i sprečavaju stvaranje kondenza.

Ventilacioni elementi

Takođe, na optimalno strujanje vazduha pored folije utiče i ventilacioni crep. On se postavlja u zoni slemena i grebena. Sa dobrom ventilacijom krova sprečava se vlaga i truljenje krovne potkonstrukcije.

Pojava vlage na krovnim gredama može biti izuzetno opasna, te su dobri ventilacioni elementi preduslov za kvalitetan i siguran krov. Sve modele Tondach ventilacionih elemenata Wienerbergera možete pogledati OVDE!

Snegobrani i kopče protiv nevremena

Snegobrani se montiraju na donjem kraju krova, odnosno u donjoj zoni iznad strehe. Postoje keramički i metalni snegobrani. Snegobrani pomažu u bržem i ravnomernom topljenju snega. Bez snegobrana sa krova sneg može skliznuti naglo i prouzrokovati oštećenja na olucima kao i na donjim delovima krova. U mestima koji tokom zimskog perioda imaju obilne snežne padavine, montiranje snegobrana na krov bi trebalo biti gušće raspoređeno na krovu.

Osim snegobrana kao preventiva i zaštita od vremenskih nepogoda postavljaju se i kopče koje dodatno osiguravaju da svaki crep stoji na svom mestu i kada je udar vetrova jači. Kompletnu ponudu naše sistemske opreme za krov možete pogledati OVDE.

Efikasan, izdržljiv, ekološki izbor

Unikatno dizajniran, glineni Tondach crep kompanije Wienerberger garantuje kvalitet i održivost materijala. Kompanija Wienerberger preko 200 godina proizvodi vrhunske glinene elemente gradnje. Tradicija efikasnog i dugotrajnog crepa se nastavila i na današnju, modernu proizvodnju. Na vama je samo da izaberete dizajn i boju crepa, a za kvalitet je zadužena naša proizvodnja!