Postoji mnogo faktora kada je u pitanju uređenje dečje sobe.

Trebalo bi da bude prijatna kako za igru tako i za odmor. Iako često ograničava, prostor treba da bude univerzalan i da pogoduje raznovrsnim dečjim aktivnostima. U isto vreme, ne treba da na bilo koji način narušava estetsku viziju ostatka porodičnog doma.

Sada je sa Disney & VELUX kolekcijom snova i sa modernim roletnama sa Disney junacima, lakše nego ikada zadovoljiti ove kriterijume.

5 saveta za uređenje dečje sobe:

1. Obezbedite kontrolu količine prirodne svetlosti koja ulazi u sobu sa roletnama za potpuno zamračenje kao što su roletne iz Disney & VELUX kolekcije snova, za pravilan odmor.

2. Kreirajte pregledno okruženje pomoću nameštaja za odlaganje stvari koji je lako dostupan i uočljiv deci.

3. Kreiranjem zona u sobi pomozite vašem detetu da lako prelazi iz jedne aktivnosti u drugu. Ovo se može ostvariti različitim bojama zidova, tepihom, slikama, roletnama itd.

4. Pravilno osvetljenje je veoma važno za celokupnu atmosferu u sobi. Dobro osvetljenje stvara vedro i prijatno okruženje; svetlo za čitanje pored kreveta pruža udobnu i opuštajuću atmosferu; svetlo na radnom stolu je neophodno za učenje ili crtanje; mala noćna lampa pomaže deci usred noći da pronađu toalet.

5. Okružite decu nekim od njihovih omiljenih likova iz priča ili crtanih filmova i time podstaknite njihovu kreativnost tokom dana i pomozite im da se osećaju sigurno i zaštićeno tokom noći.

Prirodna, dnevna svetlost posebno ima veliki uticaj na svakodnevni život mladih ljudi, jer obično reguliše dnevni ritam i daje energiju.

Zbog toga je od veoma velike važnosti da ponudimo dečjem okruženju istovremeno i energiju i spokoj.

Da bismo omogućili deci optimalan odmor, okruženje za spavanje bi trebalo da bude mračno, a roletne iz Disney i VELUX kolekcije snova pružaju potpuno zamračenje, veoma brzo i jednostavno – samo spustite roletnu i utonete u san.

Bilo da je vreme za učenje, igru ili priče za laku noć, roletne iz Disney i VELUX kolekcije snova vam pomažu da održite optimalni balans svetlosti i omogućavaju roditeljima i deci da odluče o stilskom izrazu sobe i ukupnom ambijentu.

Disney i VELUX kolekcija snova zadovoljava najviše industrijske standarde, ne samo u pogledu kvaliteta, već i kada su zdravlje i bezbednost u pitanju. Novi dizajn je u skladu sa OEKO-TEX® standardima, koji garantuju da njihove komponente ne sadrže štetne supstance ili hemijske proizvode i nude najsigurniji mogući proizvod.

Sve roletne iz Disney i VELUX kolekcije snova poseduju VELUX Pick&Click™ tehnologiju, koja omogućava jednostavnu ugradnju. Zamena postojeće ili prva ugradnja roletne Disney ili bilo koje druge VELUX roletne je veoma jednostavna.