U skandinavskom urbanom stilu, fuzija elemenata je stekla popularnost, u ovom slučaju industrijskog i minimalističkog. Zgrade i skladišta koji su ranije bili namenjeni industriji sada su preuređeni u privatne domove sa svim modernim karakteristikama.

Sa otvorenim prostorom od 45 m², ovaj loft u industrijskom stilu predstavlja jedinstven prostor pun posebnosti, naročito naglašavajući detalje iz godine izgradnje (1965), kao što su grede i lučno zasvođeni prozor. Ključni elementi kao što su izložena cigla, spavaća soba na višem nivou i metalne cevi na plafonu prave upečatljiv i moderan ambijent.

Otvoreni prostor i odsustvo pregradnih zidova omogućavaju osećaj prostranosti i fluidnosti. Industrijski stil je evidentan kroz detalje autentične za godinu izgradnje, kao što su izložene grede (farbane da odgovaraju ostatku plafona) i lučni erker koji prostoru daju karakter i jedinstven arhitektonski pečat.

Izložena cigla je još jedan ključni element koji definiše skandinavski urbani stil u ovom potkrovlju. Zidovi od cigle daju teksturu i toplinu prostoriji, a istovremeno pojačavaju industrijsku estetiku. Kontrast između izložene cigle i nameštaja i dodataka neutralnih tonova stvara harmoničnu i uravnoteženu kombinaciju.

Pored toga, dizajn potkrovlja uključuje spavaću sobu koja je na višem nivou, do koje se može doći preko dva koraka. Ovakav raspored stvara suptilno razdvajanje između spavaće sobe i ostatka prostora, bez ugrožavanja osećaja prostranosti. Polupregradni zid između spavaće sobe i dnevne sobe obezbeđuje privatnost i jasno definiše funkcionalna područja.

Metalni kanali na plafonu su još jedan prepoznatljiv element skandinavskog urbanog stila koji je prisutan u ovom potkrovlju. Ovi industrijski detalji daju autentičan štih i sami po sebi postaju dekorativni elementi. Pored toga, oni pojačavaju industrijsku estetiku i savršeno se uklapaju u celokupnu viziju dizajna.

Da li vam se sviđa ideja o pretvaranju industrijskih zgrada u domove? Sada kada gradovi toliko rastu i dosežu područja koja su nekada bila na periferiji i bila poligoni, ali više nema proizvodnje, to izgleda kao dobra ideja, zar ne?

Izvor: Delikatissen