„Jeste, lako je onima na trećem spratu, oni mogu jelku da ukrase još u oktobru. Mi u potkrovlju nemamo gde da se okrenemo, pa još s jelkom da se sudaramo!!!“
Otprilike tako zvuče žalopijke nas stanara potkrovlja.
I pazite, imaju smisla i nisu neistinite, jer ponekad nam naše toliko voljene kosine ne dozvoljavaju da u prostor unesemo ni grančicu od pola metra, a nekmoli bogatu jelku.

No, sve ovo nije razlog da ne ukrasimo svoje domove pod krovom, jer alternativa, srećom ima na pretek.

Mi ćemo vam predstaviti neke koje su se nama učinile zanimljivim i usklađenim sa prostorom kakvo je potkrovlje, a ako se vi setite još nečeg, pišite nam u komentarima!

Sto sa novogodišnjim porukama

za ovo su vam potrebna samo slova! Pomoću njih možete napraviti ugao poput ovog na slici. Inače, da znate da je dekoracija uz pomoć poruka veoma moderna ovih dana.

Sveće ukrašene čipkom

Dodajte malo nežnosti i svečanosti svojim svećama i staklenim predmetima tako što ćete ih ukrasiti vrpcama i čipkom. A ako ove ukrase prikačite malim iglicama, moći ćete ih ponovo koristiti nakon praznika.

Ukrasni papir

Ako imate želju da ukrasite dom, a ne možete da računate na veliku, bogatu jelku, iskoristite ukrasni papir da biste kroz poklone uneli praznike u dom. Da bi sve bilo blještavije, privežite ih sjajnom ukrasnom trakom.

Napravite kartice imenom vaših gostiju

Karte oblikujte po ivicama i ukrasite ih tračicama i sjajnim papirima.

Slatkiši su takođe ukras

Ili to makar mogu biti… Bakin kolač, krofne, čajni i medeni kolačići u lepoj staklenoj posudi… Pripremite bife za slatkiše u najboljem izdanju. I ukrasite ga nekim svećama, znate onima koje smo vam predložili.

Praznične salvete

Napravite male kesice da predstavite pribor za jelo stolu. Sa prednje napravite ukras u obliku zvezde i ubacite komadić nečeg zimzelenog u samu kesicu. Znamo da ovaj ukras zahteva vreme, ali ako volite da ukrašavate jelku, ni ovo vam neće teško pasti.

Jedan sasvim prirodan kutak

Uzmite sveću i ukrasite je zimzelenim lišćem i cvećem. Zatim, dodajte neku perlu i poneku vrpcu. Vežite imelu uzicom i stavite na vidno mesto tako da svi mogu da se dive vašem malom remek delu.

Mali stakleni detalji  

Napravite male cvetne centre koristeći čaše širokih usta umesto vaza. Uz malo zelenila ćete postići efekat prave praznične dekoracije.

Ukrasi za stolice

Zadnju stranu stolica ukrasite novogodišnjim detaljima, poput ovog srca ili već bilo kodg drugog oblika da se setite. Ako pozivate goste u kuću u toku praznika, napišite ime svakog gosta na etiketu.

Pratite put svetla

Na stočiću za kafu, kao i na ovoj slici, napravite red sveća i svetiljki kako biste napravili stazu tople i svečane svetlosti – jer Deda Mraz mora nekuda proći, zar ne?! 😉

Zelenilo i sveće na elementima nameštaja

Ako imate kamin, ideja da ovako ukrasite kuću za Novu godinu sigurno će vas očarati. Neka neke zelene grane budu okačene sa strana i sa prednje strane kamina. A na samu ponršinu stavite sveće i time je vaša misija ispunjena.

Novogodišnji ukrasi po kući

Dobro, ne baš svuda, ali poenta je da novogodišnje kugle i ostale ukrase možete postaviti gde vam je ćef i volja. Za upečatljiviji efekat, grupišite ih kao na slici jer pojedinačno ne ostavljaju snažan utisak.

Izvor: El Mueble