Ako živite u potkrovlju, svetlosti u kupatilu imate na pretek! I to vam je prvi uslov, pored onog da vam je potkrovlje dobro izolovano te da ne prokišnjava, da od svog kupatila napravite malenu oazu.

Mi ćemo danas dati maleni doprinos u vidu trikova kako da unesete prijatne i osvežavajuće mirise u prostoriju u kojoj svi mi započinjemo dan.

1.Krećemo od najveće žabe:

Prva stavka je toaletna četka. Kada završite sa čišćenjem, stavite malo proizvoda koji koristite za čišćenje ili nekoliko kapi omiljenog vam esencijalnog. Isparavaće malo po malo, a kupatilo će vam prijatno mirisati svaki put kada koristite četku.

2.A sad jedna malo manja:

Kada smo rešili pitanje četke, bacimo pogled na kantu za smeće koja se, najčešće, nalazi tik pored WC šlje. Uzmite vatu i namočite je u bebi ulje, položite na dno kante, pa tek onda stavite u nju kesu za smeće. Tako ćete svaki put kada otvorite kantu dobiti prijatan miris.

3.Kad smo kod prljavih stvari:

Uzmite malo vate i natopite je s nekoliko kapi nekog finog eteričnog ulja pa ubacite mirisnu kuglicu u korpu za prljavu garderobu.

4.Kad smo kod esencijalnih ulja:

Iskoristite ih da namirišete toalet papir i to tako što ćete par kapi nakapati na karton oko koga je obmotan papir. Zatim, ako u kupatilu imate radijator, stavite na njega vatu natopljenu uljem koje će, pod uticajem toplote, puštati blagu aromu.

5.Nešto dugotrajniji trik:

Napravite jednostavnu kombinaciju vode i ulja i njome poprskajte peškire – i ove za ruke i ove koje koristite nakon tuširanja / kupanja. Naravno, koristite ulja koja su blagotvorna za kožu. Recimo, par kapi lavande je sjajan izbor, ali ne i par kapi peperminta 😊

Za kraj, vratimo se na polaznu tačku:

Na kraju ovog bloga, želimo da vam skrenemo pažnju na nešto što je očigledno. Ipak, ne bismo voleli da se bilo šta podrazumeva, pa ćemo vam zato i ovde ponoviti ono što znate od malih nogu: da bi vaše kupatilo bilo mirišljavo, potrebno je da prvenstveno bude čisto! Zato, osnovna higijena se podrazumeva: čišćenje površina koje se koriste par puta nedeljno, a jednom dnevno je poželjno preći preko onih na kojima se skuplja priljavština. Takođe, luftiranje ove prostorije je uslov bez koga se ne može, ali i to verujemo da znate.

I još jedan podsetnik, zvaćemo ga P.S:

Ako imate prostora u svom kupatilu u potkrovlju, a svetlost vam stiže kroz krovni prozor, iskoristite te pogodnosti (kojima se ne može pohvaliti većina stanara koji žive u zgradama na nekom od „regularnih spratova“) i ubacite neku lepu biljku ili neki sukulent u svoje kupatilo. Tako će vaša oaza, pored svetlosti i prijatnih mirisa, moći da se pohvali i zelenilom 😊