Dragi naši potkrovljeljupci, mi idemo u posetu ovom divnom potkrovlju, a vas pozivamo da nam se pridružite 🙂

Pre toga, moramo malo porazgovarati o divnoj svetlosti koja prodire kroz sve prozore ovog potkrovlja. Jer nema sumnje da je svetlost glavni adut ovog doma. Ima je toliko da prosto imamo osećaj da se u njoj kupamo. I ne samo u njoj, nego i u ovom ogromnom prostoru.  Mada, ruku na srce, iako ovo potkrovlje ima veliku površinu (oko 100 m²), priznajte da se ne radi o najvećem prostoru koji smo do sada zajedno „obišli“, iako deluje kao da je ogromno. Razlog je jasan i vama i nama: svetlost čini da prostor izgleda kao da je veći. A ta svetlost, ona ne dolazi samo kroz prozore, nego i sa staklenog krova koji možemo videti na gornjem spratu.


Čini se kao da muzičaru koji živi u ovom potkrovlju treba prirodno svetlo da bi ga nadahnulo kad komponuje. I mi ga potpuno razumemo, jer gde ćete veću energetsku bombu od sunčeve svetlosti!?


Takođe se mora reći da ovaj „mali trik“ krečenja zidova belom bojom, mnogo pomaže da se pojača efekat svetlosti i osećaj prostranosti, ali o ovoj temi smo već govorili i videli smo je u mnogim prilikama, pa ćemo je sada samo navesti kao važan element prilikom uređivanja ovog potkrovlja.
Ali, dosta o svetlosti, jer ma koliki blagoslov ona predstavlja, nije ona jedini privlačan detalj u ovom potkrovlju! Ako ćemo da budemo iskreni, priznaćemo i da je kombinacija boja takođe jedan od onih detalja koji su učinili da ovaj prostor izgleda jednostavno i savršeno (ili jednostavno savršeno) a sivo-drvo-bela kombinacija je nepogrešiva kada se radi o potkrovljima sa gredama, stubovima, ciglama…


A kad smo kod cigle, priznajte da je i vas oduševio zid u dnevnoj sobi! Nas je osvojio do te mere da smo se setili i kako bi, u slučaju da je cigla neizvodljiva opcija, tapeta ovakvog izgleda bila savršena alternativa.


Još jedan detalj koji nismo mogli da zanemarimo u ovom domu jesu vrata ormara u spavaćoj sobi. Uz onaj prirodan i prijatan šmek koji im daje drvo i taj dizajn koji više vuče ka ruralnijem stilu, ova vrata nose i svežinu i jednostavnost.


Za kraj želimo da prokomentarišemo s vama da nam je jedina briga kako se ovo potkrovlje greje, s obzirom da se nalazi u jednom gradu Skandinavije. Nadamo se da mu je izolacija besprekorna – od podne do krovne, a kad kažemo „izolacija“ mislimo i na toplotnu i na hidro, ali i na zvučnu. Ako ništa drugo, potrebna je ovom muzičaru iz obzira prema komšiluku 🙂

Sada nam još ostaje da izrazimo nadu da će se upravo u ovom potkrovlju roditi neka lepa Oda potkrovlju, jer su, čini nam se, svi uslovi zadoveni. No, ako se to i ne desi, pozivamo vas da slavite svoj život u svom potkrovlju, čak i ako niste nimalo muzikalni 😊

Izvor: Mucha Luz Para el Maravilloso Loft de un Músico