Ovo potkrovlje je iz više razloga praktično grafički sinonim za izraze “toplo i prijatno”.

Na prvom mestu, arhitektura, sa strukturom kosih plafona i vidljivim gredama koje su i tople i retro, kao i sa otvorenim prostorom, čini da se na ovom mestu otelotvori spoj prijatnosti i topline starog i prostranog ambijenta.

Drugi faktor koji doprinosi lepoti ovog potkrovlja su podovi od prirodnog drveta, kao i mnogi komadi nameštaja i klasični švedski kamin koji se nalazi u centru kuće. Takođe, izbor boja tekstila i dekorativnih detalja čini da potkrovlje ostavi utisak prostora s karakterom i dušom.

Kuhinju, svetlu i prirodnu, dovoljno bogatu detaljima da dobije lični pečat, upotpunjuje trpezarija sa prelepim dragocenim recikliranim stolom koji, zajedno sa  šik stolicama, čini vrlo udoban kutak.

Ni spavaće ni dnevna soba ne zaostaju za lepotom prethodno navedenih prostorija: pune su elemenata od drveta i živahnih boja a obilata svetlost čini da deluju još vedrije i pristupačnije.

Posebno ćemo se osvrnuti na zid od cigle, koji uopšte ne stvara utisak hladnoće, već naprotiv, svojom ležernom pojavnom upotpunjuje ovu toplo-vedru čaroliju.

Činjenica da je ceo dupleks potpuno otvoren, čini ga neverovatno prijatnim i ušuškanim – idealnim toplim gnezdom za par ili malu porodicu.

P.S. Pošto je prilično prisutan u ovom enterijeru, hajde da vas kratko podsetimo da je hugu stil (piše se „huggy“) veoma sličan skandinavskom, samo što je topliji od skandinavskog jer je veći akcenat na toplim i mekanim detaljima. Ovaj stil mnogo voli potkrovlja jer mu za pun sjaj treba svetlost, a gde ćete je više nego u domovima tik pod krovom?!

Izvor: Delikatissen