Što se tiče novogodišnjih praznika, odmah da postavimo stvari tako da budu jasne: niko ne mora da ih voli, niti da im se raduje. Takođe, niko ne mora da ukrašava svoj prostor novogodišnjom dekoracijom – voleo ove praznike ili ne.

Ako pripadate nekoj od gorenavedenih grupa, ovaj blog nije za vas, zato slobodno prestanite da ga čitate. Ako ste, pak, ljubitelj praznične atmosfere i ako vam je decembar dragocen mesec upravo zbog toga što je obeležen šljokicama, kuglicama, svećicama, tračicama… onda nastavite sa čitanjem, jer ćemo u nastavku podeliti sa vama nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija da ukrasite svoje potkrovlje, a da ukrašavanje ne zauzmu mnogo prostora.

Nećemo se baviti jelkama, jer jelke su tako “pasè” 😊 Šalu na stranu, znamo da su jelke klasika, zato hajde da se pozabavimo alternativnim rešenjima.

Za ukrašavanje uvek možete iskoristiti dobre, stare, prozore – bilo da u svom potkrovlju imate krovne, bilo klasične. Razne opcije se nude u ovom kontekstu – od stikera do crtanja sprejem – i svaka je praktična, ekonomična i može biti veoma kreativna.

Ne zaboravimo mogućnosti koje nam se praktično nude na stolu 😊 Pogađate, mislimo upravo na ukrašavanje trpezarijskog ili klupskog stola.

Komadi nameštaja vam mogu biti sasvim OK saradnici kada je u pitanju novogodišnja dekoracija. Prođite kroz svoje potkrovlje spavaće sobe, preko dnevne, predsoblja pa do kuhinje, i pronađite pogodan prostor za ukrašavanje. To mogu biti nasloni kreveta, uzglavlja, natkasne… na koje ćete okačiti ukrasne detalje, a mogu prosto biti i zidovi protagonisti dekoracije.

Pozivamo vas da maksimalno iskoristite arhitektonske prednosti svoje kuće: grede, kose krovove, različite visine zidova, stubove, i ako imate dupleks ili kuću koja stepenicama vodi do potkrovlja – da iskoristite upravo te stepenie. Na ove elemente možete okačiti svetiljke,  girlande, kugle, trake, i razne ukrase koje vi sami izaberete i tako ukrasiti dom, a ne opteretiti funkcionalni prostor stana.

Na kraju, podsećamo vas da je ukrašavanje vašeg prostora  zadatak i zabava koji vi sami treba da osmislite, tako da vas ohrabrujemo da, nakon što pogledate sve ideje, pustite mašti na volju i na svoj način dekorišete vaše potkrovlje.