Kreativni, hiper povezani, ekolozi, naklonjeni umetnosti umetnosti i dizajnu… Pogađate, pričamo  omilenijalcima! Otkrijte deko imperative koji važe za dnevne boravke prvih digitalnih nomada i, ako želite da iznajmljujete (ili kako oni kažu: da rentate) svoje potkrovlje nekom milenijalcu, bolje bi vam bilo da makar dnevnu sobu opremite po njihovom senzibilitetu. Imajte u vidu da milenijalci nisu isključivo vezani za dekorativni stil, već za životni te je zato važno da im paše prostor u kome žive.

Pogledajmo zajedno šta je milenijalcima potrebno da bi bili zadoovljni:

1.Savršena konekcija

Među stvarima koje milenijalcima trebaju da bi živeli srećno, ističe se komunikacija sa ostatkom sveta putem društvenih mreža. Nisu oni uzalud prozvani prvom digitalnom generacijom u istoriji. Zato, ako izdajete svoje potkrovlje milenijalcu, pripremite se na pitanje: “Koliko je brz net?”

2.Svedena dekoracija

Nije da su milenijalci opijeni minimalizmom kao glavnim i jedinim stilom za uređenje dnevnih soba, ali više vole umerenu i svedenu dekoraciju, koja ne zloupotrebljava ukrase i ukrasne predmete. Vole mešavinu stilova, sa skandi elementima i starinskim potezima vintidža, a sve što je lični pečat slave kao krsnu slavu 😊

3.Sve belo

Dominantna boja u domovima milenijalaca, pa samim tim i poželjna u dnevnim sobama. Beli zidovi su savršeno platno za sve vrste ukrasa, a dodatno pojačavaju efekat svetlosti. Pored toga, bela je jedna od glavnih boja skandinavskog stila, koji ova generacija izuzetno ceni.

4.Ljubav prema biljkama

Ekološka svest podrazumeva i ljubav prema biljkama, pa ih, prirodno, očekuju u svojoj dnevnoj sobi. Stvaranje bujnih prostora, poput malih vrtova, u početku možda jeste delovalo kao trend koji će biti kratkog daha, ali danas već zasigurno znamo da je takav stil zaista njihov životni stil. Dakle, sobne biljke su veoma poželjne i rado viđene u kući.

5.Kreativnost u izobilju

Ova generacija ne kupuje knjige na metar, niti se vodi principom ukrašavanja jer je tako moderno. Naprotiv, svaki detalj u njihovom domu predstavlja odraz kreativnosti – njihove ili umetnika koje cene.

6.Prirodno je (jedino) prihvatljivo
Prirodni materijali igraju osnovnu ulogu u domovima milenijalaca, posebno drvo i tekstil poput pamuka. Izuzetno cene sve što je napravljeno u  skladu sa principima poštovanja životne sredine.

7.Oda svetlosti

To je jedan od uslova koji mora da ispunjava milenijalska dnevna soba: mora biti svetla i obilovati prirodnom svetlošću. Vole otvorene prostore, sa velikim prozorima, a ovo je adut koji svakom potkrovlju ide u korist i koji može biti čak i presudan faktor u donošenju odluke gde će živeti.

8.Maksimalna funkcionlanost

Pored toga što su prijatne i dekorativne, milenijalske dnevne sobe moraju biti i funkcionalne. Vole praktična rešenja koja optimizuju prostor, sa nameštajem koji je višenamenski i sa mnogobrojnim elementima za odlaganje koji pomažu u održavanju dnevne sobe.

9.Prostor za rad od kuće

Praktični i funkcionalni stolovi mogu postati glavna stavka dnevne sobe, jer su pripadnici milenijalske generacije preduzetnici, frilenseri, IT eksperti, blogeri, marketari, digitalci… Dakle, vrlo su usmereni ka karijerama koje omogućavaju rad na daljinu, što podrazumeva i rad od kuće. Zato je dnevna soba neretko i radna, a radna soba u potkrovlju može biti rajska radna soba.

Izvor: El Mueble