Ovaj prelepi stan u centru Geteborga, u Švedskoj, prikazuje inspirativan dizajn i razigrani izgled. Prostirući se na 73 kvadratnih metara, ovo potkrovlje zauzima gornja dva nivoa stare kuće koja datira iz 1873. godine.  Visina plafona u dnevnom boravku od 9.85 metara, rustični zid od opeke u spavaćoj sobi i izložene drvene grede su samo neki od naših omiljenih elemenata u ovom prostoru.

Počevši od hodnika, crno-bela šema boja sa drvenim detaljima čini stan prozračnim i primamljivim. Kuhinja pruža mek i rustikalan ambijent, sa velikim drvenim stolom za ručavanje, koji čini središte ove sobe.

Pogledajte galeriju slika i recite nam kako vam se sviđa ovakvo potkrovlje i šta biste vi uredili drugačije.

Dnevni boravak ima smirujući pogled na unutrašnji vrt. Dve stolice, sofa i razni ukrasni jastučići čine ovaj savremeni prostor savršenim za čaj sa prijateljima.

Kuhinja sa trpezarijom se nastavlja na dnevni boravak, zadržavajući pogled na vrt. Odlikuje je jednostavnost i bazični elementi, poput običnog drvenog stola, koji daju na prirodnosti i opuštenosti prostora. Sama kuhinja je otvorena i bela, minimalistička, sa velikom biljkom koja unosi malo boje.

Uz stepenice je svestran prostor, gde mali sto ispod kosine čini improvizovanu radnu zonu, sa pogledom na dešavanja u kuhinji. Iza stepeništa je spavaća soba, verovatno najzanosnija prostorija ovog stana. Postoji dovoljno prostora za bračni krevet, prostor za presvlačenje i udoban kutak za čitanje. Krovni prozor pušta svetlost na belo obojene i malterisane zidove i hrastov parket. Zid od cigle daje dodatan karakter sobi.