Danas idemo u jedan stan koji se nalazi na poslednjem spratu zgrade pa ga, bez obzira na činjenicu da nema klasičnu građu potkrovlja (kosine, krovne prozore, grede…) može zvati potkrovljem u širem smislu. Neki bi ga, doduše, još zvali i loft. Kako god da ga nazovemo, verujemo da će vam biti korisno da pogledate neka idejna rešenja, a gotovo smo sigurni da će vam makar biti zanimljiva ova virtuelna poseta.

Razlog što uopšte delimo ovaj blog sa vama je što nas je ovaj prostor impresionirao svojim plafonima visokim 4,40 metara koji stvaraju više mogućnosti da se iskoristi površina prostora, a na indirektan način doprinose da u stanu bude više svetlosti, s obzirom da su prozori zauzeli skoro čitavu visinu zida.


Dodatno smo bili oduševljeni i čistim ravnim linijama i neutralnim bojama poput bele i sive, koje unose duh čistog i uređenog prostora i ujedno pojačavaju efekat svih elementata dizajna uključujući i metalno stepenište i policu za knjige koja zauzima skoro ceo zid.

Otvorena kuhinja i trpezarija čine funkcionalan i elegantan prostor i predstavljaju srce kuće. Doduše, pomalo je neobičan raspored kuhinjskih elemenata, jer se neki ugradni aparati nastavljaju na predsoblje, ali ako ćemo pravo, šta u ovom stanu nije neobično? Šalu na stranu, i ta neobičnost ima svoje razloge – opravdane i po prirodi praktične.

Improvizovana spavaća soba, koja se praktično nalazi na galeriji ovog stana, ima sve što treba sa ima prostor u kome se spava, pa čak i nešto više. Pogađate, to nešto više je radni kutak koji se sastoji od stola i stolice. Sasvim dovoljno, ako nas pitate.  Što se uređenja prostora tiče, dominantno je prisutan industrijski stil iako je svedenost i čistota boja koje pripadaju skandi stilu prilično razbila industrijsku “težinu”.

Sve u svemu, nama se ovaj stan pod samim krovom zgrade izuzetno dopao prvenstveno kao primer kreativnosti i domišljatosti. Nadamo se da je i na vas ostavio dobar utisak. Pišite nam u kometarima – radujemo im se!

Izvor: Delikatissen