Tondach crep – kvalitetan, izdržljiv, ekološki izbor

Unikatno dizajniran, glineni Tondach crep kompanije Wienerberger garantuje kvalitet i održivost materijala. Kompanija Wienerberger preko 200 godina proizvodi vrhunske glinene elemente gradnje. Tradicija efikasnog i dugotrajnog crepa se nastavila i na današnju, modernu proizvodnju. Na vama je samo da izaberete dizajn i boju crepa, a za kvalitet je zadužena naša proizvodnja!

Tondach krovni prozori – za dobar pogled i energetsku efikasnost

Sa Tondach krovnim prozorima dobijate pametan element krova koji će tamni i neiskorišćeni tavan pretvoriti u osunčano i funkcionalno potkrovlje. Osim što u širokom izboru modela i dimenzija možete naći odgovarajuće prozore za vas, takođe sa kombinovanim opšavima možete ih ugraditi nekoliko u nizu! Ugradnja je moguća na kosinama od 15 do 90 stepeni, a za detaljn prikaz modela i dodatnog asortimana pristupite OVDE.

Krovne folije

Dobar krov ne čini samo kvalitetan crep, već i ostali materijali koji se koriste za pokrivanje, izolaciju i zaštitu krova. Jedan od najbitnijih elemenata krova koji je tu da obezbedi dobru termoizolaciju i hidroizolaciju jeste krovna folija. Paropropusna, a vodonepropusna krovna folija Tondach Fol poseduje višeslojne membrane koje su sa spoljne strane vodonepropusne, a sa donje paropropusne. Na ovaj način one pružaju zaštitu od padavina, a sa druge ove krovne folije omogućavaju optimalno strujanje vazduha i sprečavaju stvaranje kondenza.

Ventilacioni elementi

Takođe, na optimalno strujanje vazduha pored folije utiče i ventilacioni crep. On se postavlja u zoni slemena i grebena. Sa dobrom ventilacijom krova sprečava se vlaga i truljenje krovne potkonstrukcije. Pojava vlage na krovnim gredama može biti izuzetno opasna, te su dobri ventilacioni elementi preduslov za kvalitetan i siguran krov. Sve modele Tondach ventilacionih elemenata Wienerbergera možete pogledati OVDE.

Snegobrani i kopče protiv nevremena

Snegobrani se montiraju na donjem kraju krova, odnosno u donjoj zoni iznad strehe. Postoje keramički i metalni snegobrani. Snegobrani pomažu u bržem i ravnomernom topljenju snega. Bez snegobrana sa krova sneg može skliznuti naglo i prouzrokovati oštećenja na olucima kao i na donjim delovima krova. U mestima koji tokom zimskog perioda imaju obilne snežne padavine, montiranje snegobrana na krov bi trebalo biti gušće raspoređeno na krovu.

Osim snegobrana kao preventiva i zaštita od vremenskih nepogoda postavljaju se i kopče koje dodatno osiguravaju da svaki crep stoji na svom mestu i kada je udar vetrova jači. Kompletnu ponudu naše sistemske opreme za krov možete pogledati OVDE.