Zdrava unutrašnja klima nije nešto što se može videti, već samo osetiti: imate više energije, lakše i dublje dišete, dobro spavate. U današnje vreme, kada znamo da i do 90% vremena provodimo u zatvorenim prostorima, održavanje zdrave unutrašnje klime još više dobija na važnosti.

Stoga su kompanije VELUX i Netatmo radile partnerski na tome da tržištu ponude prvi pametni sistem automatske kontrole krovnih prozora, unutrašnjih i spoljašnjih roletni koji radi na bazi senzora i koji vašoj porodici upravo pruža zdraviji dom.

Ventilacija na bazi senzora

Pametni senzori prate temperaturu, vlažnost vazduha i koncentraciju CO2 i u skladu sa tim otvaraju ili zatvaraju krovne prozore kako bi se obezbedio optimalan komfor u prostoru. Ne brinite, ovaj pametni sistem zna kada napolju pada kiša i samim tim odlaže automatsko provetravanje.

Zadržite kontrolu

Upravljajte svojim VELUX INTEGRA krovnim prozorima i roletnama sa bilo kog mesta uz pomoć besplatne i intuitivne VELUX ACTIVE aplikacije. Kad god želite i odakle god želite, na ovaj način možete proveriti status i otvoriti/zatvoriti krovne prozore ili spustiti roletne ukoliko to želite. Putem iste aplikacije u svakom momentu možete da proverite vlažnost vazduha, temperaturu i nivo CO2 u svakoj prostoriji i tako budete sigurni da boravite u zdravom okruženju. Aplikacija je dostupna i za iOS i za Android uređaje.

Hej Siri, otvori krovni prozor

VELUX ACTIVE je kompatibilan sa Apple HomeKit-om i omogućava vam da glasovnim komandama kontrolišete sve VELUX INTEGRA proizvode, kao i druge pametne kućne uređaje. Samo recite Siri da otvori krovni prozor ili napravi savršenu atmosferu za udobno veče kod kuće.

Zašto je važno redovno provetravanje prostora?

Dajte zadatak svom VELUX ACTIVE sistemu da periodično provetrava vaš dom, čak i kada su temperatura, nivo vlažnosti i CO2 na optimalnom nivou. Tako ćete uživati u svežem vazduhu i ukloniti neprijatne mirise koji dolaze sa ustajalim vazduhom.

Pametna zaštita od toplote

VELUX ACTIVE proaktivno zatvara sve VELUX INTEGRA spoljašnje roletne i mrežice na osnovu lokalne vremenske prognoze. Podesite svoju optimalnu temperaturu u aplikaciji i sistem će spuštati ili podizati ove proizvode za zaštitu od toplote, kako bi vam obezbedio potreban komfor.

Jednostavan izlazak iz kuće

Prilikom izlaska iz kuće ili stana jednim pritiskom na VELUX ACTIVE prekidač zatvorićete sve VELUX krovne prozore koje imate u sistemu. Ventilacija je obezbeđena putem ventilacionih preklopa koji ostaju otvoreni i kada su prozori potpuno zatvoreni.

Uradi sam ugradnja

VELUX ACTIVE možete instalirati sami, bez ikakve profesionalne pomoći, uz pomoć jednostavnog uputstva koje se nalazi u pakovanju.

Ukoliko vaši krovni prozori nemaju električni ili solarni pogon, a želite da koristite VELUX ACTIVE – ne brinite. Njihova naknadna elektrifikacija je moguća dodavanjem motora, te se na taj način ovi modeli VELUX krovnih prozora mogu uključiti u VELUX ACTIVE sistem.

Za sve informacije i savete posetite VELUX ACTIVE stranicu ili zakažite besplatnu posetu VELUX stručnjaka.