Kao što smo već i ranije pisali, krovne folije su veoma važan element krova.

Zaista nije sve jedno koju ćete krovnu foliju izabrati jer je tržište pretprano raznim krovnim folijama ne tako sjajnog kvaliteta. Ako se neka kompanija ozbiljno bavi krovnim sistemima, kao što su Tondach krovni sistemi, i razvojem tih proizvoda već decenijama, možete barem malo biti sigurniji da birate pravu stvar!

Tondach, kao multinacionalni brend, je oličenje kvaliteta. Hiljade i hiljade krovova u Srbiji i svetu imaju Tondach krovnu foliju koja zasigurno produžava životni vek krova.

Naravno, to ne može biti jedini razlog. Tondach krovne folije se proizvode od visoko kvalitetnih materijala, tako da budu dugotrajne i da zaista štite vaš dom.

Da krenemo od osnovnih stvari: Krovne folije su paropropune-vodonepropusne membrane koje obezbeđuju zaštitu od prodora kiše i snega u krovnu potkonstrukciju sa jedne strane, i odvođenje vodene pare iz potkrovnog prostora van krova čime se sprečava kondenzacija i stravanje buđi što bi dovelo do naglog propadanja drvene građe.

Trajnost krovnih folija je veoma važna. Tondach krovne folije su otpornije na sunčeve zrake i toplotu a vremenski period otpornosti na UV zrake i temperaturu su jasno deklarisani na proizvodu. U nekim jeftinijim i manje kvalitetnim slučajevima dešava se da sunce i toplota bukvalno „sprže“ foliju. Ukoliko ne vodite računa kada kupujete foliju, čak i taj novac koji ste izdvojili za jeftiniju foliju biće uzaludno potrošen, jer će posle nekoliko godina ta krovna folija u potpunosti izgubiti svoj značaj i funkciju.

Ne smemo zaboraviti ni period od momenta postavljanja krovne folije do momenta pokrivanja crepom. Tondach krovne folije mogu bez ikakvih problema izdržati više od 30 dana razmaka između ta dva posla. To je izuzetno važno, pogotovo u periodima čestih padavina.

Moramo da napomenemo, Tondach krovne folije MOGU bez ikakvih problema da se postavljaju i na
KROV KOJI NIJE PODAŠČAN!

Na kraju, sve Tondach krovne folije imaju garanciju od 10 godina. Najkvalitetnija Tondach krovna folija, Folija Thermo DT ima čak 20 godina garancije. Mi smo apsolutno sigurni u kvalitet folija, koje za nas predstavljaju sastavni deo vrhunskih Tondach krovnih sistema, i ne plašimo se da garantujemo za njih!

Ne zaboravite, krovna folija mora biti identično dobra kao i vrhunski glineni crep jer samo tako vaš krovni sistem može trajati decenijama.

Samo original je dovoljno kvalitetan za vaš krov! Biraj Tondach!