Jesenji detalji u vašem potkrovlju

Da li i vi volite jesen? Da li uživate u toplim bojama, svojevrsnim naznakama da se približava vreme kada će priroda “odspavati svoju partiju”, pred novo buđenje?

Ako je tako, onda ste na pravom mestu – jer smo se razumeli da potkrovlja svakako volite, zar ne?! 🙂

Kada je u pitanju unošenje jeseni u dom, nije neophodno promeniti celokupnu dekoraciju. Dovoljno je nekoliko upečatljivih sitnica  i detalja za dekoraciju u jesenem ruhu i duhu da biste mogli da kažete da ste svoje potkrovlje uskladili sa prirodom

Mi smo odlučili da sa vama podelimo nekoliko jednostavnih i jeftinih ideja, za koje verujemo da su lako ostvarive. Verujemo da smo isto toliko propustili, pa vas čekamo sa komentarima.

No, da počnemo:

Sveće u svetlu jeseni

Sveće mogu biti savršeni saveznici koji će u vaše potkrovlje uneti jesenje tonove. Na tržištu postoje mnogi modeli i boje koji se mogu kombinovati sa bilo kojim dekorativnim stilom, a ako napravite pravi izbor, ovi detalji će vam pomoći da se, nakon napornog dana, u svom domu opustite uz jesenje motive i toplu svetlost.

Vreme je za šišarke

Priznajte, kad god čujemo da neko izgovori “šišarka”, pomislimo na jesen i zimu. Ako smo dovoljno srećni da negde pronađemo sušene, možemo ih koristiti kao dekorativni detalj i na taj način neki kutak našeg potkrovlja ulepšati ovom prelepom jesenjom čarolijom.

Sto za ručavanje u jesenjem stilu

Ako volite da ukrasite sto za ručavanje cvećem, jesen će vam doneti i mogućnost da napravite nešto drugačiju dekoraciju. Samo izaberite odgovarajuće biljke kako biste sto uskladili sa bojama jeseni. A da biste estetiku stola uskladili sa ukusima u tanjiru, mi vam preporučujemo čorbu od bundeve. I, naravno, nek vam je prijatan ručak!

Suvo lišće

Suvo lišće i suve grančice mogu postići vrlo upečatljiv dekorativni efekat. Zbog toga, ako imamo vaze u kući – a svi imamo makar jednu – možemo ih iskoristiti i napuniti suvim lišćem i grančicama ili osušenim cvećem.

Venci u jesenjem duhu

Venci napravljeni od lišća i suvih grana su lep i jeftin način da spustite jesen na vrata svog potkrovlja, ili da ukrasite jedan zid u ovom stilu. Mi sa vama delimo nekoliko primera kao inspiraciju, mada smo iz nekog razloga ubeđeni da vam, kada odete u šetnju u prirodi, inspiracije neće manjkati.

Ostali dekorativni detalji

Kada kažemo “ostali”, mislimo na aksesoare od tekstila koje možete kupiti u nekoj prodavnici koja prodaje kućnu dekoraciju. Ne morate trošiti silne novce, da biste u dom uneli šarm jeseni, možete kupiti par detalja: jastučić, prekrivač, ili možda i kuhinjske krpe s motivom jeseni.

P.S. Pošto jesen ne ulazi u naše živote isključivo kroz boje, već i kroz zvukove, savetujemo vam da svoje potkrovlje ponekad obogatite i Vivaldijevom kompozicijom “Jesen”:

YouTube-Jesen

Izvor: Hogarmania