Danas vas vodimo u jedno potkrovlje smešteno u centru Geteborga. U pitanju je stan u potkrovlju koji je opremljen u skandinavskom stilu. Što se nas tiče, ovo potkrovlje ima fascinantnu dizajnersku složenost, pravo je remek-delo u smislu upotrebe materijala i dizajna, kao i iskorišćenosti prostora.

Konkretno mislimo na činjenicu da je u ovom potkrovlju ukombinovan nameštaj i svi arhitektonski elementi na takav način da je prostor ispunjen, ali ne i prenatrpan. Naime, ovaj životni prostor koji se sastoji od dve spavaće sobe i velikog otvorenog dnevnog boravka u koji je takođe integrisana kuhinja, u skladu sa svedenim skandinavskim stilom, sve svoje elemente prikazuje nenametljivo i diskretno, a opet čineći harmoničnu celinu.

Najzanimljiviji kutak potkrovlja je trpezarijski prostor koji je smešten na, čini se, starom zatvorenom balkonu koji ima predivnu kamenu završnu obradu. Zanimljivi detalji koji potiču iz gradnje s polovine XX veka ističu se u unutrašnjosti ovog stana i povećavaju njegovu elegantnu autentičnost. Drvene grede stvaraju velike kontraste sa zidovima i potpuno se uklapaju u belu boju, istovremeno unoseći toplinu u društveni prostor i spavaće sobe.

Kada smo kod topline, njoj znatno doprinosi i prirodna svetlost koja ulazi u stan kroz nekoliko krovnih prozora, čineći prostor posebno ugodnim. Ovi krovni prozori, kao što im i sama uloga nalaže, pored toga što su direktni provodnici sunčevih zraka, omogućuju i efikasnu ventilaciju, na čemu je posebno “zahvalna” kuhinjska zona koja se može osloniti na ovaj vid luftiranja kuće i oslobađanja od mirisa tokom pripreme hrane.

Još se nadamo da ovo potkrovlje ima dobru zvučnu, hidro i toplotnu izolaciju, i ako je tako, zvanično ga proglašavamo jednim od najšarmatnijih potkrovlja koje smo videli.

A vi, šta vi mislite o njemu? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Apartamento Escandinavo Con Trucos de Diseno Fascinantes