Ako ove godine, novogodišnju noč provodite kod kuće i ako je vaše potkrovlje šarmantno i malo svakog dana pa vam  dodatna novogodišnja dekoracija ne treba (ili nema gde da stane) onda možete računati na vernog drugara: sto ukrašen u duhu novogodišnjih praznika! Tako ćete imati i prazničnu dekoraciju, a istovremeno nećete opteretiti rapsoloživi prostor vašeg potkrovlja.
U nastavku vam nudimo ideje kako da to i učinite, a vi obratite pažnju na one koje su vama interesante i održive u realnosti. I, zanemarite veličinu stolova na fotografijama jer sve ovo možete da primenite i na stolove manjih dimenzija.

1.Nežne boje

Ako želite novogodišnji sto koji odiše sofisticiranom elegancijom, izaberite roze dekor za sto i neke dekorativne elemente u istom tonu. Iznenadićete svoje goste stolom u pastelno roze, zlatnim i belim tonovima! Zlatna obeležava kuću pečatom svečanosti – a ako je vaše potkrovlje ukrašeno jedino trpezom, upravo ovo vam i treba, a roze donosi slatkoću i milinu što nam svakako treba nevezano za praznične dane.

Pažljivo birajte svaki detalj: stavite kugle različitih dimenzija u ovim tonovima na staklenu ploču i imaćete elegantno i glamurozno novogodišnje središte “središte dekoracije”. Naravno, i prirodni detalji poput grančica i zimzelenih detalja će biti dobrodošli jer će uneti prirodne elemente u vaše novogodišnje potkrovlje.

2.Neutralnost zlata vredna

Neutralne boje kao osnova, prirodne biljke i zlatni, svetlucavi detalji daju ovoj novogodišnjoj trpezi prirodan, topao i sofisticiran ton. Zlatna staklena vaza koja sija zahvaljujući nizu LED lampica unutra, pruža toplinu i pojačava utisak svečane atmosfere. Zelene vaze, grančice bršljana, osušene šišarke i pribor za jelo sa drvenim drškama i belim svećama upotpunjuju prirodan i elegantan izgled stola.

3.Crveno na rados(t)

Rustikalne tkanine i crveni elementi obeležavaju ovu trpezu koja nas vodi u zimski ambijent planina severne Evrope., da ne kažemo parvo kod Deda Mraza. To što je stolnjak presavijen daje stolu elegantan efekat, a krajevi su namerno ostavljeni otkriveni kako bi se lepo videlo prirodno drvo. Platnene presvlake stolica, staze za stolove – napravljene od tkanine koja imitira keper starih vreća – drveni i stakleni kandelabri i svećnjaci od šišarki daju rustikalni štih.

Na stolicama, okačenje novogodišnje dekoracije poput ove od jelena samo doprinose prazničnoj atmosferi. Povežite ih grančicom smrče i belom pantljikom. A ako želite da ovakvom dekoru date još ličniji pečat, stavite ime svakog od gostiju na ove ukrase te će tako i oni znati gde treba da sede!

4.Pomešajte (ove noći) crnu i zlatnu

Ako kombinujete zlatne tonove sa tamnim bojama, kao što su crna ili tamno plava, vaš sto će biti mesto poziva na žurku. Štampano posuđe će mu dati dodatni ton sofisticiranosti. Pogledajte ovaj primer u kom stolnjak samo delimično prekriva drveni sto, čija se boja savršeno kombinuje sa zlatnim elementima dekoracije: sa priborom za jelo, bundevama, obodom čaša i printom na posuđu. Siva podloga je u kontrastu sa tamno plavom bojom stolnjaka i na taj način je lepo iskombinovan širok spektar boja. Idealno!