Koliko god mi voleli svoje potkrovlje, ponekad nam dosadi – uvek nam sve izgleda isto. Srećom, ne moramo da se mirimo sa tom dosadom, već možemo napraviti neke male (i malo veće) izmene i tako prostor učiniti modernijim. Današnji blog posvećujemo jednoj takvoj misiji, čiji su fokus kuhinje. Dakle, danas delimo sa vama ideje kako da kuhinju u svom potkrovlju učinite modernijom i atraktivnijom.

Ukupno delimo 7 ideja, a vi vidite da li vam neka od njih odgovara za vaše potkrovlje.

1.Okrečite zidove nekom novom bojom

Znamo da su potkrovlja zahtevna kada je u pitnaju izbor boja za krečenje, ali verujte, nisu vam ni ostali stanovi mnogo zahvalniji za ovu temu. Elem, ako želite da osvežite svoju kuhinju, a vi umesto bele farbe, uzmite neku drugu svetle boje: bež, žutu, neku pastelnu boju… Ili se vratite dobroj staroj cigli – tako možete da promenite izgled kuhinji, bez rizika da ćete je ugušiti.

2.Nalepite tapetu na makar jedan zid

Ovo rešenje vam je veoma praktično i brzopotezno. Jedino o čemu treba da vodite računa, pored izbora boja i dezena, naravno, je od kog materijala će biti tapete. Konkretno, za kuhinju koristite tapete od posebnog materijala – lako perive, otporne na vodu i masnoće.

3.Promenite bateriju

Zamislite, tako je jednostavno, a tako efikasno! Sada makar imate veliki izobr različitih dizajna i boja, pa izaberite ono što vama godi. Mi vam u nastavku, u vidu fotografije, dajemo naš predlog.

4.Stavite neku sliku

I ne nužno na zid kuhinje! Neke kuhinje nemaju taj luksuz da na zidove kače slike – one koje imaju, samo napred – a u onim potkrovljima u kojima su zidovi nedostupni čak i za maštanje, slike mogu da stoje u pozadini nekog kuhinjskog elementa. Uzgred da vas podsetimo: vodite računa kakva je tematika i koje su boje prisutne na slici. Izbora i mogućnosti je mnogo, ali je ipak poželjno da se odlučite za nešto vedrije i vitalnije motive i boje.

5.Promenite stolice

… ili postojećima dajte novi izgled. Vrlo je jednostavno, naročito ako živite u potrkovlju modernog dizajna, da napravite ovakvu promenu i pritom ne rizikujete da ćete narušiti izlged kuhinje. Dakle, dovoljno je da par stolica promeni boju ili da kupite par drugačijih od postojećeg kompleta i vaša kuhinja će postati modernija i atraktivnija.

6.Promenite roletne

Evo nazovi detalja, koji je i praktičan i lep: roletne! Bilo da u svojoj kuhinji u potkrovlju imate krovni prozor, bilo da je u pitanju običan, roletne su vam neophodne. Pa, kad je već tako, neka onda makar budu moderne i šik. I naravno, usklađene sa estetikom vašeg potkrovlja.

7.Zid “od tanjira”

Ovaj predlog važi samo za one kuhinje čiji su zidovi raspoloživi za dekoraciju koja ničemu ne služi. U pitanju su, naravno, ukrasni tanjiri koje nećete koristiti za služenje hrane. Inače, ovakva dekoracija je pomalo retro i prilično je bliska mediteranskom stilu, tako da donosi u kuhinju neku čudnu nostalgičnonežnu notu. Što se samih ukrasa tiče, uopšte se ne radi o tome da kupite čitav set i okačite na zid, nego da dodajete komad po komad, s vremena na vreme. Jedino o čemu treba da vodite računa prilikom ukrašavanje je da svi komadi imaju makar jednu zajedničku nit – kao neki motiv koji kolekciji daje smisao, a posmatraču utisak celine.