Započinjemo današnju posetu ovom dupleksu koji se nalazi na poslednjem spratu, u potkrovlju. Razlog što krećemo od gornjeg nivoa je otvoreni prozračni proctor, pun svetlosti koja ulazi kroz krovne prozore.

Gornji nivo je organizovan i uređen kao soba “za kuliranje” u kojoj možete uživati s prijateljima, u čitanju, muzici… ali zbog svoje veličine i zbog toga što se na ovom spratu nalazi kupatilo, bilo bi moguće napraviti zonu za odmaranje u koju može da se smesti i spavaća soba, a čak i dve… No, odluka vlasnika i dizajnera je bila da se ovde napravi Dnevni boravak, što je takođe vrlo korektno rešenje. Inače, Dnevni boravak je veoma svetao, zahvaljujući mnogobrojnim krovnim prozorima, a pored svetlosti, daje i osećaj prijatnosti, što zbog izabranog nameštaja, što zbog poda od prirodnog drveta. I, naravno, zbog vidljivih greda.

Kad budemo sišli niz stepenice, naći ćemo se direktno u kuhinji otvorenoj za dnevnu sobu, sa prelepim mat tamnozelenim nameštajem i drvenim radnim pločama, sa poluostrvom ili šankom koji ima funkciju prostora za doručak.

Iz istog dnevnog boravka imamo izlaz na balkon, koji ima dovoljno prostora da se na njega smesti mali sto i par stolica.

Prvi sprat upotpunjuje topla spavaća soba u prirodnim bojama i u boji peska, zatim mala kućna kancelarija (u narodu poznatija kao home office) sa radnim stolom i policom za knjige. Na ovom spratu se nalazi i kupatilo sa veš mašinom.

Sve u ovom potkrovlju je uređeno tako da svaka zona bude usklađena sa ostatkom stana. Stan je bogat sa drvetom, počev od nekih komada nameštaja pa preko greda do poda, ukrašen je životom, to jest, biljkama i prijatnim tekstilom. Tek ponegde, da razbije monotoniju, umeša se i poneki metalni elementi.

Nama se baš dopao ovaj dupleks, ne samo sprat koji je tik pod krovom, mada moramo priznati da upravo on odiše šarmom koji čitavom prostoru daje onu posebnu draž.

Kakvi su vaši utisci? Pišite nam u komentarima.

Izvor: Delikatissen