Iako je proleće već stiglo, u našim krajevima se tekstil i prostirke koriste ponekad i u junu mesecu.

To važi i za prekrivače i posteljinu, ali i za tepihe i staze koje mnogi koriste szonski, to jest, kad su niske temperatura.

Doduše, neretko ljudi svoj stan (a shodno tome, i stanari potkrovlja svoje potkrovlje) opremaju tako da tepisi I staze imaju svoje mesto na podu tokom cele godine.

I to je veoma logično, jer pored toga što pomažu da stan bude topliji, tepisi pomažu u održavanju higijene, upravo zato što zadržavaju prašinu i smanjuju količinu prašine koja leti u vazduhu.

Dodatno, tepisi doprinose boljoj zvučnoj izolaciji bilo koje prostorije, apsorbuju zvuk i sprečavaju ga da se odbija od podova i zidova.

Potkrovlje čije ćemo fotografije podeliti sa vama u nastavku, inspirisalo nas je da podelimo s vama par rečenica na temu tepiha i, uopšte, prostirki na podovima. Ali, više od toga, ovo potkrovlje nas je inpisiralo da podelimo sa vama oduševljenje koje smo osetili kada smo videli s koliko ukusa, stila i dobre mere je ovaj prostor opremljen.

Prva fascinacija bila nam je dnevna soba, koja je ušuškana u tople tekstile i tople i svetle boje, i koja  je ukusno opremljena nameštajem koji ne opterećuje prostor i dozvoljava prirodnoj svetlosti da obasjava prostor.

Kuhinja nas je pozvala na razgledanje elemenata koji su napravljeni po meri ovog potkrovlja, ali i pločica i kuhinjskih detalja i ukrasa koji su okačeni na zidovima. I ova prostorija je svetla i vazdušasta i odiše lakom, a istovremeno toplom atmosferom.

Što se tiče spavaće sobe, prvi utisak nam je bio mlak – makar u poređenju sa prethodo opisanim prostorijama. A onda smo je pogledali malo bolje i shvatili da spavaćoj sobi ama baš ništa ne fali. Naprotiv, topla je, čista, jednostavno opremljena i ima sve što je potrebno za odmor, opuštanje i spavanje. Iako je spavaća soba manje ušuškana u mekane materijale od dnevne sobe, kombinacija boja je takva da prostor odiše nekom sigurnošću i osećajem bezbednosti i lakoće.

Bez obzira što ima detalja koji se možda neće svima svideti, na kraju i na koncu, ovo potkrovlje može mnogima od nas poslužiti kao inspiracija da opremimo svoje domove.

Makar je naš utisak takav. A iskreno se nadamo da je i vaš i da ćete u svoje potkrovlje preneti nešto iz ovog lepog primera.

Pišite nam ako to bude slučaj, veoma se radujemo vašim komentarima!

Izvor: https://www.delikatissen.com/2022/02/ambiente-calentito-con-alfombras-de-pelo/