Upoznajte prostor od svega 30 kvadrata koji danas izgleda fantastično, iako nije uvek bilo tako.

Predstavljamo vam mali, svetao i funkcionalan stan koji ima mnogo prostora za skladištenje i koji obiluje izvrsnim idejama.

Glavni cilj uređenja bio je maksimalno iskoristiti i otvoriti staro i zapušteno potkrovlje. Dnevne su prostorije – kuhinja, dnevni boravak i kupatilo u prizemlju potkrovlja, dok je dodatna površina za smeštaj spavaće sobe, smeštena na spratu.

Ovo je jedna u nizu klasičnih priča: Mlada poslovna žena, nakon dugih godina života u podstanarstvu, odlučno je krenula u potragu za prostorom koji bi s radošću mogla da nazove svojim domom. Potpuno je bila svesna onog što želi. Ali i onoga što može. Samo je trebalo da pronađe pravu stvar koja će pomiriti njene snove i realnost. Zaposlena u modnoj industriji, s vrlo aktivnim životnim stilom, želela je da njen dom bude oaza za odmor i uživanje. Kako bi sve moglo da stane u 27 kvadrata, svaki kutak enterijera tako je pažljivo dizajniran od strane arhitekta koje je vlasnica angažovala u svrhe uređenja. Za uređenje je korišćena bela boja koja je kombinovana s drvetom i sa plavom bojom, koja je u potkrovlje unela dinamiku i učinila ga zanimljivim.

Na samom ulazu izrađen je blok koji ima dvostruku ulogu. Naime, on vizuelno i fizički odvaja dnevni prostor od područja za spavanje i koristi se za smeštaj stvari. Iza bloka je bela kuhinja s malim šankom, a u produžetku se nalazi ugodni dnevni boravak. Velika dnevna prostorija je organizovana na način da se svaka od zona po potrebi može nesmetano koristiti. U potkrovlje su takođe dodati i veliki Velux prozori, koji obezbeđuju dovoljnu količinu dnevnog svetla.

Desno od garderobe na uluzu, nalaze se stepenice koje vode do spavaće sobe, smeštene na polunivou. U ovom nežno dizajniranom prostoru s ružičastom bojom na zidu, nalazi se noćni sto s integrisanim prostorom za skladištenje stvari.

Kupatilo s površinom od svega dva kvadratna metra smešteno je ispod polunivoa sa spavaćom sobom, opremljeno je tuš kabinom i WC-om.

Nadamo se da vam se dopalo ovo potkrovlje. Nama definitivno jeste! Verujemo da vlasnica uživa u svom novom domu 😊

Izvor: Jutarnji.hr