BBX parna brana

100% paronepropusna, sprečava kondenzaciju!

Svrha parne brane BBX u potkrovlju je da spreči vodenu paru – vlagu da iz unutrašnjeg prostora dođe do vune u krovnoj konstrukciji.

Za rešenje parne brane oko prozora između vune i gipsa, VELUX je razvio svoj proizvod BBX parna brana. U pitanju je specijalna folija koja se integriše-spaja specijalnom trakom koja se dobije uz BBX, za parnu branu u ostatku krovne konstrukcije koju smo isekli da bi napravili otvor u krovnoj konstrukciji.

Postavlja se između gipsa i mineralne vune, u kosini potkrovlja, sprečavajući vlagu koju gipsana ploča može da akumulira da dođe do vune.

Vuna treba da bude stalno suva, jer jedino tako može da vrši svoju punu funkciju izolacije potkrovlja.

Gips kao materijal upija vlagu i onda kada koncentracija vlage u prostoru opadne, gips ispušta vlagu kao sunđer. Ako vuna upije tu vlagu, a nema nikakve parne brane između njih, onda se vlaga pojavljuje i na gipsu.

VELUX parna brana BBX je iz jednog komada, svi uglovi su zavareni i kada se ubaci u određeni falc za gips na prozoru, u tom falcu se fiksira i ostatak VELUX parne brane se raširi na sve četiri strane oko krovnih prozora i spoji-zalepi specijalnom i jakom trakom za ostalu parnu branu u ostatku krova.

Tek sada je parna brana u celom krovu integrisana u jedan sistem i oko prozora je takođe sprečena pojava vlage u termo izolaciji.

Nakon ove radnje može se pristupiti izvođenju gipsarskih radova oko prozora…

LSG 1000

Ram za unutrašnju oblogu

Odlična završna obrada!

Koristite LSG 1000 ram za unutrašnju oblogu, kako bi postigli optimalnu unutrašnju završnu obradu.

Čelični ram za ugradnju C1 formira savršenu strukturu za oblikovanje vaše obloge. Dizajn takođe pruža mogućnost ubacivanja dodatnog izolacionog materijala.

Uključuje i BBX 0000 standardnu parnu branu C2 koja je 100% paronepropusna i sprečava kondenzaciju. Parna brana BBX 0000 omogućava sigurnu vezu između VELUX krovnog prozorai parne brane koje već postoji na krovu.

Za savršenu završnicu i idealan spoj između VELUX krovnog prozora i unutrašnjeg zida koristite i unutrašnje obloge LSB/LSC 2000 koje sadrže i parnu branu BBX.