Žalfija zelena, jedan od najistaknutijih trendova u dekoraciji prošle sezone, osvojila je srca ljubitelja skandinavskog stila i ostaje na visokoj poziciji kao bezvremenski i prirodan izbor za ulepšavanje naših prostora.

Čarolija žalfija zelene boje leži u njenoj harmoničnoj kombinaciji zelenih i sivih tonova, stvarajući meku i puderastu paletu koja dočarava spokoj prirode i unosi osećaj smirenosti u svaki ambijent. Njena svestranost je neverovatna, postaje ton koji traje tokom vremena, prevazilazeći modu i prilagođavajući se različitim stilovima dekoracije.

U ovom malom potkrovlju od 55 m² koji vam danas prikazujemo, možete videti boju o kojoj govorimo u kuhinjskom nameštaju, mada se ovaj ton koristi i za farbanje velikih površina ili krečenje jednog zida kako u dnevnim sobama, kao u spavaćim sobama.

Kombinacija žalfija zelene sa nameštajem od svetlog drveta i elementima od prirodnih vlakana stvara vizuelnu harmoniju koja naglašava lepotu svakog ugla. Njena svestranost omogućava da se boja savršeno stapa sa neutralnim tonovima i, iznenađujuće, čak i crnom, i tako stvara zadivljujuće i elegantne kontraste.

U ovom s ukusom opremljenom potkrovlju, obilno prirodno svetlo koje preplavljuje kuhinju kroz krovne prozore poboljšava čistoću boja, pružajući još veći osećaj smirenosti i spokoja. Žalfija zelena se uklapa sa elementima prostora, ali crne stolice se ističu stilom i ličnošću.

Iako je kuhinja možda omiljena prostorija u ovom šarmantnom potkrovlju, sa zavidnim izlazom na malu terasu, ni dnevna i spavaća soba ne zaostaju. Prelepe izložene grede i osećaj prostranosti stvaraju prijatnu atmosferu koja poziva na odmor i opuštanje.

Šta vi mislite o ovom potkrovlju? A šta mislite o boji? Pišite nam u komentarima!

Izvor: Delikatissen