Kako regulisati temperaturu u potkrovlju? Koliko nam zaista smeta kada je u prostoru pretoplo? Da li je bolje spavati u zatamnjenim ili osunčanim prostorijama?

Danas sa vama delimo par zanimljivih činjenica, do kojih je VELUX došao dugogodišnjim istraživanjima o tome kako poboljšati kvalitet života u potkrovlju.

Da li ste znali da ako spustite roletne na krovnim prozorima tokom dana, možete da izbegnete pregrejavanje sobe?

Naš savet je da odaberete proizvod koji nudi potpunu kontrolu unutrašnje klime, bilo da vam je tokom leta potrebno zamračenje, ili izolacija tokom zime.  Spoljašnje roletne smanjuju zagrevanje i do 94%, a pritom poboljšavaju izolaciju od hladnoće tokom hladnih meseci i do 17%. One mogu omogućiti potpuno zamračenje i redukciju buke, a čvrst aluminijum od kog su napravljene, pruža dodatnu zaštitu vašeg krovnog prozora od provala.

Da li ste znali da prevelika vrućina u sobi može loše uticati na kvalitet sna? Zbog vrućine telo se teže i sporije odmara i opušta.

Verovatno ste nekada poželeli da proluftirate prostoriju, ali čim ste otvorili prozor, odmah ste se pokajali jer je vazduh u sobi ubrzo bio previše zagrejan. Zbog toga preporučujemo spoljnu mrežicu, koja će omogućiti protok svežeg vazduha, bez zagrevanja i zamračenja.

Spoljna mrežica smanjuje toplotu i do 76%, a dozvoljava protok svežeg vazduha. Najviše ćete biti zahvalni takozvanom efektu  suncobrana, jer mrežica ne zamračuje, već pušta svetlost u prostoriju, što je idealno za trenutke kada želite da iskoristite popodne za završetak nekog posla. Ovaj proizvod obezbeđuje i uštedu energije, pa je potreba za klima uređajima znatno smanjena.

Spoljna mrežica je otporna na kišu i vetar, pa je tokom zime samo odložite u kućište i njen vek trajanja biće produžen.

Da li ste znali da potpuni mrak u vašoj spavaćoj sobi pomaže vašem telu da se u potpunosti osveži dok spavate?

VELUX ima nekoliko modela unutrašnjih roletni, kojima možete kontrolisati količinu svetlosti u vašem potkrovlju tokom letnjih dana.

Neki od najtraženijih modela su iz Siesta linije, koje garantuju potpuno zamračenje, zahvaljujući svetlonepropusnom dizajnu.

Ni ovoga puta nismo zaboravili najmlađe. Ko ne bi voleo da mu ujutru Ana i Elza mahnu sa prozora? Vaše mališane obradovaće likovi i teme iz crtanih filmova na roletnama iz posebne Disney kolekcije.

Za one koji u prostoru vole igru svetlosti i senke, tu je Duo roletna, koja donosi dve funkcije u jednom proizvodu – zamračenje putem Siesta roletne i podešavanja količine svetlosti putem plisirane roletne.

Ovde takođe, možete odabrati nekoliko boja i dezena iz kataloga, dok je kod plisirane roletne tkanina u beloj boji.

Ukoliko želite samo plisirane roletne, izaberite jedan od dekorativnih dezena, koji će vašem domu dati na eleganciji, uz fleksibilno pozicioniranje.

Termo roletne, pored zamraćenja do 98%, povećavaju udobnost tokom hladnih noći, zahvaljujući strukturi ’’pčelinjeg saća’’ sa aluminijumskim slojem iznuta.

U ponudi možete pronaći i venecijanere, unutrašnje roletne sa vođicama, roletne za ublažavanje  svetlosti, kao i one sa prilagođavanjem svetlosti.

Pogledajte sve proizvode na sajtu:
https://www.velux.rs/proizvodi/unutrasnje-i-spoljasnje-roletne

Trenutno je kod ovlašćenih distrubutera aktuelna sezonska akcija na spoljašnje i unutrašnje roletne!