Kada odlučite da svoje potkrovlje opremite nameštajem neutralnih tonova i da u istom stilu okrečite zidove, dobijate jedan bonus, da ne kažemo tri bambija, da možete da mu promenite izgled za nekoliko minuta i to za sitne novce.

Drugim rečima, promenu možete napraviti uz pomoć tekstila. Ovaj način eksperimentisanja s dekoracijom je istovremeno i najsigurniji korak, što pričinjava posebnu radost svima koji ne žele da rizikuju. I ruku na srce, neretko i imaju pravo, jer sezonski trendovi su veoma privlačni kada ih vidimo u časopisima i u trenutku kada su aktuelni, ali šta ćemo kada ta moda prođe?

Recimo, šta ako smo, vođeni prošlogodišnjom preporukom Instituta Pantone, okrečili akcentovane zidove u ultra ljubičastu, još uvek nam je rano za krečenje, a s druge strane, boja nam je dosadila? I povrh svega, sad je u modi koralno crvena!!! Pa, ko će to, zaboga, sve ispratiti?!!  Zato je naš savet svima koji ne vole da rizikuju kratak i jasan: odlučite se za neutralne tonove, sive, bež i bele boje, a ako želite da svoje potkrovlje osvežite sezonskim trendovima, unesite boju zajedno sa novim tekstilima.

Snaga jastučića, ćebadi, pokrivača, draperija, zavesa ili drugih obojenih ili šarenih tkanina može učiniti dekoraciju toplom, hladnom, letnjom, muškom, ženskom, veselom, ozbiljnom ili ekscentričnom – ishod će zavisiti od vaših želja. Pritom, moći ćete da budete malo drskiji, jer čak i ako preterate, niste napravili grešku koja će vas koštati vremena i novca.

A sada, sve ove sugestije pogledajte u vidu fotografija i procenite sami koliko su smisleni saveti koje smo podelili sa vama:

Ovo potkrovlje, čija je površina 64 m² sa terasom, ne bi bilo isto, da izabrani tonovi tekstila nisu upravo ovakvi kakvi jesu.  Samo zahvaljujući njima, dekoracija je istovremeno i sofisticirana i smirena. Bez njih bi bila samo dosadna i monotona.

A kada za to dođe vreme, uz nekoliko poteza, vlasnici će moći da naprave primetnu promenu.

Izvor:

Delikatissen