Spoljašnji uglovi gipsanih ploča mogu se obrađivati na nekoliko načina – aluminijumskim zaštitnim profilom, fleksibilnom metalnom trakom za uglove i metalnim ugaonim profilom sa papirnom trakom Dallas.

Knauf predlaže korišćenje inovativnih metalnih ugaonih profila sa papirnom trakom. Ovi profili, u poređenju sa aluminijumskim zaštitnim profilima za uglove, imaju visoku otpornost na habanje boje i pružaju snažniju zaštitu. Poseban papirni sloj osigurava površini ploče idealan spoj i pruža zaštitu od pukotina prilikom rada objekta, što znači da neće doći do pojave pukotina usled pritisaka.

Za obradu se koristi fabrički pripremljena pastozna glet masa Knauf Fill & Finish, koju je potrebno prethodno razrediti vodom kako bi materijal bio tečnije strukture. Materijal se može nanositi pomoću valjka za bojenje ili posebnog Knauf seta za postavljanje ivičnih lajsni.

Nakon apliciranja ugaonih profila sa papirnom trakom neophodno je sačekati da se materijal osuši i tek nakon toga naneti drugi sloj materijala. U suprotnom, moguće je stvaranje vazdušnih mehurića tokom sušenja.

Pogledajte video uputstvo za obradu spoljašnjih uglova gips kartonskih ploča:

Za više informacija kontaktirajte
Knauf instruktora Iliju Šurbatovića na:

063 862 09 13