Glineni crep velikog formata omogućava vam da vaš krov bude moderan i lep a pre svega veoma funkcionalan. Zbog svojih dimenzija odličan je izbor za brzo i jednostavno pokrivanje krova. Paleta trendi nijansi uklopiće se u svako arhitektonsko rešenje.

Za večitu eleganciju ili inspirativnu avangardnost, izbor je siguran – Tondach glineni crep velikog formata!

Tondach Twist, Bolero i Rumba-idealan izbor za vaš krov!

U našem okruženju sve su popularniji veliki formati glinenog crepa, kako zbog visokih zahteva moderne arhitekture i kreativnih ideja investitora, tako i zbog jednostavnog i brzog pokrivanja krova. Wienerberger je modelima Tondach Twist, Bolero i Rumba uspeo da zadovolji i ljubitelje klasičnih, svedenih oblika ali i mediteranskih i modernih oblika glinenog crepa.

Visok kvalitet ovih crepova i njihova ekonomičnost (već od 9,2 kom/m2) omogućiće da krov koji izgradite na svom domu traje decenijama a postavljanje crepa ćete završiti u veoma kratkom roku. Sem toga, paleta nijansi omogućuje maksimalnu kreativnu slobodu, kako za klasične, tako i za neverovatno moderne objekte.

Ovi crepovi su pogodni i za niže nagibe krova sa postavljenom kvalitetnom potkonstrukcijom sa posebnim zahtevima.

 1. Tondach Twist
  Ukoliko želite da imate krov koji je potpuno drugačiji od svih drugih a opet, toliko lep, moderan i kvalitetan, Tondach Twist je crep koji će sve ovo objediniti. Veliki format ovog crepa, kao i klizno letvisanje izgradnju krova čine brzom i jednostavnom. Poletna površina ovog crepa kao i širok izbor nijansi savršeno se uklapaju u sve vrste objekata.
 1. Tondach Rumba
  Izborom ovog crepa steći ćete utisak kao da vaš krov pleše. Razigrana površina crepa Tondach Rumba učiniće vaš krov interesantnim i posebnim a kvalitet i trajnost ovog crepa nisu upitni. Pripada mediteranskim oblicima crepa a dolazi kako u toplim, prirodnim nijansama, tako i u modernim tamnim. Veliki format i mogućnost kliznog letvisanja olakšavaju i ubrzavaju posao izgradnje krova.
 1. Tondach Bolero
  Za klasičnu i modernu arhitekturu, za sve stilove i vizije. Veliki format crepa Tondach Bolero i mogućnost kliznog letvisanja obezbeđuju brži završetak izgradnje krova kao i kvalitetan, stabilan i trajan krov. Tamne nijanse ovog crepa plene poglede i savršeno odgovaraju visokim standardima arhitekture.

Prednosti pokrivanja krova velikim formatom crepa

 • manji utrošak drvene građe i njeno brže postavljanje
 • brzo i jednostavno pokrivanje zbog manjeg utroška po m2
 • manja ukupna težina krovnog pokrivača a samim tim i manje opterećenje na drvenu konstrukciju
 • moderan izgled krova
 • garancija na kvalitet 33 godine.


Zašto glineni proizvodi?

 1. Glina je prirodan i zdrav materijal
 2. Krov prekriven glinenim crepom bukvalno “diše”
 3. Glina je dugotrajan i otporan materijal (procenjuje se da je trajnost glinenog crepa čak i iznad 100 godina)

4. Glineni crep se može reciklirati
5. Glineni crep je otporan na razne vremenske uticaje