Od prozora za ravne krovove do prozora za kose krovove sa trostrukim staklom

Prozori su važna komponenta svake građevinske strukture, uključujući kuće, kancelarije i komercijalne objekte. Oni omogućavaju prirodno svetlo, svež vazduh i ventilaciju u zgradi, čineći je udobnim prostorom za stanare. Ali, kada je u pitanju izbor tipa prozora, na tržištu postoje različite opcije sa različitim karakteristikama i funkcionalnostima.

Na ovom blogu, možemo diskutovati o određenim razlikama između prozora vezanim za njihove performanse i karakteristike kao na primer, dvostruko i trostruko staklo ili pak prozori za ravan krov.

Prozori za ravne krovove

VELUX prozori za ravne krovove – rešenje za dovod dnevne svetlosti su popularan tip prozora koji nudi moderan i aerodinamičan izgled zgrade. Obično se koriste u savremenim dizajnerskim rešenjima i pružaju odlično prirodno osvetljenje, ventilaciju i izolaciju. Prozori za ravni krov su dostupni u različitim veličinama.

Jedna od značajnih prednosti prozora sa ravnim krovom je da su najbolji izbor za zgrade koje se nalaze u područjima sa ograničenim prostorom. To je zato što im nije potreban dodatni krovni prostor, a mogu se ugraditi u ravni sa površinom krova. Ova karakteristika takođe osigurava da estetika zgrade ostane netaknuta, dok prozor pruža poboljšani izgled i pogled na ljude koji žive unutra.

Još jedna prednost prozora sa ravnim krovom je njihova izolaciona svojstva. Dizajnirane su sa dvoslojnim ili troslojnim staklom koje obezbeđuje izolaciju od oštrih vremenskih uslova, UV zraka i spoljašnje buke. Ova karakteristika im omogućava da zaštite stanovnike zgrade od spoljašnjih faktora i obezbede ugodnu unutrašnju temperaturu tokom cele godine..

Prozori sa dvostrukim ili trostrukim staklom

Krovni prozori sa dvostrukim ili trostrukim staklom su još jedan popularan tip prozora koji se koristi već duže vreme. Dodatni slojevi stakla pružaju odličnu toplotnu izolaciju i zaštitu od spoljašnje buke.

Ovi prozori dolaze u različitim dizajnima i stilovima, uključujući panoramsko otvaranje I otvaranje sa srednjim vešanjem. Ova raznolikost omogućava stanarima da izaberu tip prozora koji odgovara njihovom arhitektonskom stilu i strukturi zgrade. Uprkos višeslojnosti, ovi prozori se lako čiste i održavaju. Stakleni slojevi su zaptiveni, što sprečava nakupljanje prašine i prljavštine unutar panela. Ova karakteristika osigurava da prozori ostanu čisti i čisti tokom dužeg perioda, što ih čini lakim i isplativim izborom za vlasnike zgrada.

Krovni balkon

VELUX balkon – od krovnog prozora do balkona za nekoliko sekundi stvara osećaj luksuza zahvaljujući nesmetanom protoku svetlosti. “od poda do plafona” Pogled daje potkrovlju atmosferu bez premca sa krovnog balkona sa posebnim tehničkim rešenjem i elegantnim izgledom.

Može se otvoriti za nekoliko sekundi i pretvoriti u krovni balkon, pružajući direktan kontakt sa spoljašnjim okruženjem, a zahvaljujući velikom uglu otvaranja dobijate panoramski pogled koji će osvetliti prostoriju i dati vam osećaj luksuza..

Odabir pravog tipa prozora je od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da stanovnici uživaju u udobnosti, sigurnosti i blagostanju. Specijalne karakteristike prozora, kao što su ravan krov, dvostruko ili trostruko staklo, različiti načini otvaranja, samo su neki faktori koje treba uzeti u obzir pri odabiru tipa prozora koji najbolje odgovara zahtevima vaše zgrade.

Od ključne je važnosti da sprovedete temeljno istraživanje, pregledate dostupne opcije i potražite stručni savet kada izaberete i instalirate odgovarajući tip prozora za vašu zgradu. Ovaj pristup će osigurati da izaberete najbolji tip prozora koji zadovoljava vaše potrebe i pruža vrednost za vaš novac.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da kontaktirate VELUX kancelariju svakog radnog dana od 08:00 do 16:30h na broj telefona
011 2057 500
ili
putem kontakt forme.