Da li je ovo loft? Ili je kuća? Da li je u pitanju adaptirani tavan? Ili možda potkrovlje? Na prvi pogled, ovaj dom bi mogao da bude bilo koji od navedenih stambenih prostora, zbog svoje otvorenosti, osvetljenosti i prostranosti. To je taj tip kuće koji je jedno, a ostavlja utisak drugog, jer u pitanju je potkrovlje, ali unutrašnjost može biti kao mala gradska kuća.

Kao što možete videti na fotografijama, radi se o stanu od 70 m² podeljenom na prizemlje sa kuhinjom otvorenom za trpezariju, dnevni boravak, kupatilo i spavaću sobu i na potkrovlje na koje se ulazi metalnim stepeništem. Potkrovlje funkcioniše kao dnevni boravak. soba i prostor za odmor.

Sigurno bi mnogi od nas ovaj prostor iskoristili prostor na drugi način pa ne bi imali dve dnevne sobe i imali bi, na primer, još jednu spavaću sobu ili kancelariju itd. Ali, svako je vlasnik svojih odluka pa je tako, verujemo, ova odluka bila najbolje rešenje za stanare ovog dupleksa.

Ono što se nama najviše dopada kod ovog dupleksa je prostranost i svo ovo prirodno svetlo koje prostor dobija zahvaljujući velikim prozorima u prizemlju i, naravno, zahvaljujući krovnim prozorima koji puštaju sunčeve zrake direktno u potkrovlje. Inače, krovni prozori imaju roletne tako da je priliv svetlosti moguće kontrolisati i napraviti sebi prijatnu atmosferu.

Kako se vama dopada ovaj dupleks? Da li vam je lepše prizemlje ili potkrovlje? Pišite nam u komentrima. Radujemo im se!

Izvor: Delikatissen