Ako je vaš odgovor „da“ onda ste na pravom mestu. Jer, danas želimo da svoj post posvetimo razgovoru o potkrovljima koja vam mogu služiti kao kućna kancelarija. Znamo da smo već pisali o ovoj temi, pa ćemo vas danas samo podsetiti da je potkrovlje savršeno za rad od kuće, jer je obično u pitanju prostor koji ima najviše svetla u kući, što je i logično jer se nalazi na poslednjem spratu kuće.

Pored ove nesumnjive prednosti, potkrovlja imaju pregršt kosina koje daju osećaj ušuškanog prostora i pozivaju na koncentraciju – naravno, pod uslovom da ste ga izolovali.
Stoga, ako vaš dom ima dva ili više spratova, a poslednji je potkrovlje, savetujemo vam da ga koristite kao radnu sobu.


Osim što u prostor ulazi puno svetlosti, ako ugradite krovne prozore, postići ćete maksimalan efekat jer će prozori svetlo preusmeriti direktno na radno polje. Pored toga, budući da smo u izolovanom delu kuće, buka će biti manja i manje će nas uznemiravati tokom rada. Naravno, element koji treba uzeti u obzir na ovom području je temperatura prostora.

Zimi su potkrovlja obično vrlo hladna, a leti veoma topla, pa je neophodno da imaju dobru izolaciju krova (zahvaljujući izolacionom materijalu koji Knauf Insulation svake godine unapređuje, taj uslov je lak za ispunjavanje), a takođe treba imati u vidu da prozori moraju biti dobro izolovani. Da bi efekat bio potpun, savetujemo vam da za opremanje radne prostorije u potkrovlju koristite prirodne izolatore koji će pomoći u održavaju optimalne temperatura, poput drveta – i na podu i na zidovima – kao i da podove zaštitie tepisima.


Uobičajeni problem svakog potkrovlja je večito pitanje kako opremiti niske delove prostorije. Mislimo na zone koje se malo koriste za svakodnevne aktivnosti, jer se krov ponekad dramatično spušta i kada bismo ga koristili, udarali bismo glavom svaki čas. Ova činjenica ga čini idealnim prostorom za postavljanje niskih polica za knjige, nameštaja koji će služiti za odlaganje ili jednostavno od ovog dela možete napraviti dekorativni prostor. Recimo, možete da stavite nekoliko slika na pod i izgledaće sjajno. Naravno,, ovo je samo jedna od mnogo ideja. Vi ćete, u skladu sa svojim doživljajem lepog enterijera, sami ukrasiti svoj radni prostor kako želite.


Ako je vaše potkrovlje veliko, preporučujemo vam da u njemu napravite kućnu biblioteku sa čitaonicom, jer ovaj prostor ispunjava sve uslove za ugodno čitanje: svetlost, spokoj, toplinu i mir. Suštinski vam je potrebna još samo malena čajna kuhinja da biste pripemili čaj ili limunadu i utonuli u svoj raj na poslednjem spratu kuće 😊


Fotografije koje smo podelili sa vama vam mogu poslužiti kao inspiracija, a mi se nadamo da će vaš radni prostor ispod krova biti makar jednako ovoliko lep, prijatan i praktičan kao što su primeri na fotografijama.

Izvor: Decofilia