Danas smo osvanuli u romantičnom raspoloženju, pa smo poželeli da podelimo s vama kako u jednom potkrovlju živi jedna mlada porodica koja raste kroz ljubav 😊

Izvolite:

Mirjam živi sa suprugom, sinom i mačkom u ovom potkrovlju od 70 metara kvadratnih, koje se sastoji od osnovnog nivoa i galerije.  Potkrovlje je dekorisano  u skandinavskom stilu, a mi smo se odlučili da ga podelimo s vama jer je, kako sami vlasnici prostora tvrde, opremano postepeno, s ljubavlju, ali i u skladu sa budžetom ove mlade porodice koja živi u Španiji (i to u doba krize).  Eto, zato smo odlučili da prenesemo njihovo iskustvo i na naš portal 😊


“Zovem se Mirjam, imam 33 godine i moja porodica i ja živimo u jednom naselju blizu Barselone. U potkrovlju živimo moj suprug Pablo, Kai, moj sin koji će uskoro napuniti 3 godine, naša mačka Goku i ja. Ah, da, uskoro naša porodica dobija prinovu! Čekamo bebu kojoj još uvek nismo smilili ime.“ Eto, tako se jednostavno predstavila Mirjam, pre nego što je predstavila onlajn zajednici svoj dom.

“Živimo u potkrovlju površine oko 70m², sa terasom od oko 20m² i galerijom koja ima površinu oko 20m² gde nam se nalaze spavaće sobe. Ovo je klasično potkrovlje sa kosim plafonima i sve prostorije, osim kupatila, su otvorenog tipa.“ Drugim rečima, stanari su se odlučili za funkcionalne prostore umesto klasičnih prostorija. Verujemo da su razlozi očigledni: na taj način su iskoristili maksimum potencijala prostora, kao i maksimum potencijala svetlosti.

Što se tiče dekoracije na glavnom spratu, vidimo da osmišljena i sprovedena tako da se očuvaju svetlosni kapaciteti, moderna je, sa belim i sivim nameštajem i zidnim pločicama. Skandinavski stil provejava svakim kutkom, a velika karta sveta ukrašava glavni zid. Umesto karte sveta, vlasnici su se mogli odlučiti i za tapetu s istim motivom. Ovakve tapete su fenomenalan izbor svima koji žele da ukrase svoj maleni prostor, a da ga pritom ne opterete elementima koji fizički zauzimaju prostor. U slučaju tapete na kojoj je karta sveta, možemo samo prokomentariati da je, pored lepote, krasi i to što je edukativnog karaktera, tako da će svim ukućanima dobro doći i kao učenje i zabava i kao ukras, ali i kao podsetnik na možda zaboravljeno znanje.

U trpezariji su se vlasnici opredelili za kombinaciju stolica različitih modela i boja i na taj način su uneli nestašan duh u prostor, a da nisu morali da se brinu o dekorativnim detaljima. Jer, stolice su im svakako svima potrebne, a oni su odlučili da, kombinujući različitosti, od stolica naprave i dekorativni detalj.

Na gornjem spratu su spavaće sobe sa kosim plafonima i hrastovim drvenim parketom što daje posebnu toplinu prostoru namenjenom za odmor i spavanje. Tekstil u senf i ružičastim tonovima zajedno sa sivom prati istu liniju skandi stila, koji je prisutan i u ostatku doma.

Soba malog Kaija, samim tim što se nalazi u potkrovlju, predstavlja malu čaroliju. Nije velika, ali ima sve što je detetu potrebno za dobar odmor: nekoliko komada nameštaja, puno svetla, udoban krevet i polica za knjige pored kreveta.

Što se nas tiče, ispit kreativnosti i snalažljivosti su položili 🙂 O ukusima nećemo raspravljati, ali o dobroj volji da se iz datog prostora izvuče maksimum, hoćemo reći da je uvek vredna poštovanja i divljenja 🙂

Izvor: Loft Altillo Miriam Mataro-a-Punto Recibir Bebe