Ovo potkrovlje ima samo jedan zid! Naravno, ne računajući zidove koji ograđuju kupatilo od ostatka prostorije. I zašto je baš to važno? Pa, zato što je na taj jedan zid stalo nekoliko ormara i jedan televizor i zato što je upravo ovakav raspored omogućio da prirodno svetlo bez ikakvih prepreka uplivava u prostoriju.

Stan se nalazi u Stokholmu i ima “samo” dva prozora u dnevnom boravku. Kad kažemo “samo dva” rekosmo tri, jer se radi o ulazu obliku slova U, koji je odeljen staklom, gde jedan deo vodi u dnevni boravak, a drugi u kuhinji. Ova činjenica je uslovila da potkrovlje da bude otvoreno kako bi svaki kutak prostorije dobio maksimum svetlosti.

Ovaj prostor od ukupno 49 m² stambenog prostora plus 6 m² terase, ne samo da je dobro osvetljen, već je i veoma funkcionalan. Opremljen je u skandinavskom stilu, ali je dominantna bela boja razbijena veselim detaljima koji ne opterećuju prostoriju i gredama koje čine da prostor deluje toplije. Od glomaznog nameštaja, ako možemo reći da ga uopšte ima, ova garsonjera je opremljena samo plakarima u spavaćoj sobi i garderobom pored kuhinje.

Terasa je posebna poslastica na koju nećemo trošiti mnogo reči. Samo ćemo zatvoriti oči i zamisliti kako izgleda na njoj ispijati jutarnju kafu.