Svi znamo da kada ima više prostora obično ima i više mogućnosti za dekoraciju, ali nije uvek lako doneti toplinu i prijatanu atmosferu u veliki prostor.

Ovaj švedski penthaus od 167 m² ima 3 spavaće sobe i 2 kupatila, a sve ostalo je praktično jedna velika prostorija za kuhinju-trpezariju. Ako posmatramo ovo potkrovlje kroz prizmu dekoracije, a priori je teško izabrati savremeni i minimalistički stil koji će istovremeno biti i topao i prijatan i domaćinski.

Materijali su ovde neverovatno važni, kao i odabrana paleta boja. U celom potkrovlju možete udahnuti onaj zen vazduh koji, tako blizak sa drvetom,  koje je prisutno ne samo u podovima, već i u nameštaju po meri, zidnim oblogama, pa čak i na plafonu – pogledajte samo te ukrasne grede u hodniku koje nas vode do dnevne sobe i biće vam jasno o čemu govorimo.

Inače, vrata i zidovi spavaće sobe su inspirisani japanskim pirinčanim papirom, pa što daje pečat ovom japandi (mešavina japanske i skandinavske estetike) stilu.

Drvo je i dalje prisutno na plafonu dnevne sobe sa istaknutim gredama i neverovatnom kuhinjom, koja sadrži isključivo sa osnovne elemente  i sa velikim centralnim ostrvom, kao i trpezarijskim stolom, okruglim, širokim, elegantnim, sa prostorom za 6 stolica .

Kada drvo nije protagonista, ono ustupa mesto porcelanskom granitu i pločicama u toplim sivim bojama, koje savršeno dopunjuju ostatak i u kupatilima daju osećaj reda i čistoće.

Morate priznati da, gledajući fotografije, ovo potkrovlje više liči na luksuznu kuću u jednom od velikih azijskih gradova, a ne na penthaus u malom švedskom gradu od nekoliko hiljada stanovnika. No, gde god da je, nama se dopada. A vi, šta kažete? Da li vam se sviđa ovo potkvolje? Da li vam se sviđa ovaj skandi stil sa japanskim detaljima?

Pišite nam u komentarima.

Izvor: Delikatissen