S lepim vremenom i sunčanim danima nam se bude razne želje, a među njima je i ona da malo preuredimo prostor u kome provodimo vreme. Za nas, potkrovljeljupce, to znači samo jedno: mislimo se kako bismo mogli da osvežimo naš maleni raj pod krovom.

I mada su potkrovlja sama po sebi dovoljno lepa i interesantna tokom cele godine, priznajte da je lepo i napraviti neku promenu. Tu želju je često lako ispuniti jer potkrovlja najčešće opremamo u nekom od modernih minimalističkih stilova, ili poštujući pravilima skandinavskog ili hugu stila. Ako je i vaše potkrovlje opremljeno na sličan način i ako želite da ga osvežite nekom novotarijom, ohrabrujemo vas da to i učinite!

Ipak, gledajte da se novi detalji uklapaju u postojeći stil, kao što je slučaj sa potkrovljem koje možete da vidite na fotografijama u prilogu. Naime, ovo potkrovlje je inicijalno opremljeno u skandi stilu, ali su vlasinici vremenom u njega uneli jedan vintidž tepih (obratite pažnju da vintidž i retro nisu ista stvar). Komoda je takođe doprinela stvaranju ovog novog skandi-vintidž stila, ali i trpezarijski to i stolice, ogledalo u predsoblju, radni sto, kao i sto u dnevnoj sobi koji se nalazi odmah pored kamina.

Drugim rečima, stanari ovog potkrovlja su odlučili da na svaki mogući način oplemene skandinavski enterijer i u tom smislu nisu škrtarili na idejama, već su se poigravali materijalima, oblicima, bojama i svim dezenima.
Rezultat je, priznaćete, odličan! A najbolje od svega je što su svi ovi saveti lako primenljivi na većinu potkrovlja!

P.S. Ako se i vi odlučite za sličan korak, to jest, ako odlučite da svoje potkrovlje obogatite nekim detaljem koji pripada stilu koji nije dominantan stil vašeg doma, molimo vas da vodite računa o jednom faktoru: da taj detalj bude od prirodnog materijala!

Fotografije: entrancemakleri.se