U ovom švedskom stanu nećete naći skoro nijedan visoki komad nameštaja.
Ni ormar, ni plakar, ni kredenac – baš ništa. Pošto je stanarima potkrovlja visina nameštaja neretko tema, hajde da pogledamo može li se ovako živeti.

Čak i kada su naši ukusi veoma jasno definisani, moramo biti svesni prostora u kom živimo, njegove strukture, rasporeda prostorija i osvetljenja, i tek u skladu sa tim faktorima možemo se odlučiti za najbolja rešenja, kako kada je u pitanju dekoracija, tako i kada se radi o čuvanju i skladištenju stvari. Stvar je u tome da prostor u kome živimo mora da bude lep, ali pre svega mora biti praktičan i funkcionalan. Zato u ovom potkrovlju, ni u dnevnoj sobi, ni u kuhinji nećete videti visok komad nameštaja, a razlog je očigledan: krov  zidovi. Zato su stanari izabrali drugi način skladištenja – nameštaj male visine.

Doduše, u spavaćim sobama kao i u hodniku, nazire se par visokih plakara koji su gotovo neophodni za odlaganje odeće kao što su haljine, kaputi itd. S obzirom na veličinu ovog potkrovlja, ovaj nameštaj nije opterećujući a zahvaljujući beloj boji i ogledalima koji ga prikrivaju, estetski je pun pogodak.

Nevezano za visinu komada nameštaja, nama su se dopali i izbori boja, oblika, tekstura i celokupan utisak nam je da je ovo potkrovlje uređeno veoma pažljivo i s mnogo ljubavi.