Ovaj blog je prvenstveno posvećen svima vama koji se dvoumite oko renoviranja svog potkrovlja, uz poruku da je dvoumljenje sasvim ok, sve dok se na kraju ipak donese ispravna odluka 😊

Dizajnerka enterijera Selia Krego srušila je pregradne zidove, otvorila kuhinju i potpuno preokrenula izgled ovog, sada prelepog, potkrovlja u Galisiji. Hajde da pogledamo kakav je efekat postigla.

1.Svetlost sunca i svetle boje

Ako je ovoj dizajnerki enterijera bilo makar nešto jasno, to je da je ovo potkrovlje u As Pontesu po svaku cenu moralo biti mnogo svetlije nego što je bilo ranije. Iz tog razloga je odlučila da zadrži originalne Velux prozore, a plafon kosog krova je ofarbala satenskom belom bojom, istom bojom kojom su ofarbani i prozori.

2.Zatvoreno postade otvoreno

Takođe, drugi glavni izazov bio je taj što se ovo šarmantno potkovlje, pre renoviranja, činilo manjim nego što zapravo jeste. Zato se dizajnerka odlučila da skloni prostornu prepreku, to jest, da sruši pregradni zid koji je bio u kuhinji. Jedino tako je bilo moguće napraviti potpuno otvoren prostor koji pokazuje svoje prostorne kapacitete.

3.A nepostojeće odjednom nastade

Hoćemo da kažemo da trpezarija ranije nije postojala. Zahvaljujući ovoj uklonjenoj prepreci bilo je moguće integrisati trpezariju zajedno sa dnevnom sobom i kuhinjom. Pogađate, vlasnici potkrovlja su oduševljeni, a kako i ne bi bili, budući da su dobili čitavu jednu funkcionalnu zonu na korišćenje!

4.Toplina i ušuškanost

Parket od hrastovine daje ujednačenost i unosi puno topline u celu kuću. Dodatna pogodnost koja ide na ruku toplini i osećaju prijatnosti je, već pomenuta, svetlost. Iako je sistem osvetljenja razrađen do najsitnijih detalja, ako se ovo potkrovlje po nečemu izdvaja, to je činjenica da se može pohvaliti prirodnim svetlom kad god ga ima.

5.Idealan prostor za doručak

Kuhinjsko ostrvo je takođe novo, jer ranije vlasnici potkrovlja nisu imali dovoljno prostora da ga imaju. Donji elementi u kuhinji su zadržani, to jest, u pitanju su stari elementi iz doba pre renoviranja, ali ih je dizajner enterijera ofarbao u belo kako bi im dao novi izgled.

6.Lepota i funkcionalnost

Zidovi potkrovlja su oblepljeni tapetama boje između slonove kosti i bež, osim onih zidova koji moraju biti zaštićeni od masnoće i vode. Pa tako, kuhinjska zona oko sudopere i šporeta ima posebnu farbu na zidovima.

7.Drugačija i nestašnija dečja soba

U dečijoj sobi, umesto tapeta koje se vide u ostatku potkrovlja, dizajner enterijera opredelio se za tapete u pastelnim tonovima sa smešnim crtežima bicikala. Mi mislimo da se sjajno uklapaju sa posteljinom uz krevet i toplom ličnošću potkrovlja.

8.Sve je vidljivo

U kupatilu nije čak bilo ni pokušaja da se bilo šta sakrije. Šta više, budući da je kupatilski prostor mali, vlasnici želeli da ga preopterete suvišnim elementima. Selija je tu želju ispoštovala na najbolji mogući način.

A za kraj, evo i plana…

Uprkos ograničenjima sa kojima se Selija u početku srela, imajte u vidu da se radilo o potkrovlju od 80 kvadratnih metara, uspela je da ostvari san vlasnika stana. I sama kaže da je razlika pre i posle ogromna. Mi sa vama delimo plan trenutnog izgleda i nadamo se da će vam ovo potkrovlje pomoći da i vi svoje mesto pod suncem uredite onako kako želite 😊

Izvor: El Mueble