Postoji taj neki romantični prizvuk u skoro svakoj priči o malim potkrovljima. I realno, mala potkrovlja mogu izgledati beskrajno šarmantno i lepo. No, činjenica da se radi o malom prostoru nije sinonim za udobnost i lepotu. Naprotiv, ako se ne obrati pažnja na razne aspekte koji su preduslov da prostor bude prijatan za život: osvetljenje, raspored nameštaja, materijali, boje, detalji… U suprotnom, dobićete prostor koji je jednako hladan kao  neko veliko potkrovlje, uređeno bez harmonije.

Na fotografijama možete uživati u potkrovlju koje ima površinu od samo 27 m² i u kome je svaki kvadrat neverovatno dobro iskorišćen i uređen.

Kosi plafon praktično deli kuću na dva dela. Od ulaznih vrata desno, nalazi se deo koji čini dnevnu sobu, trpezarijsku i kuhinjsku zonu. Ovaj deo je veoma prijatan, i iako ima malo elemenata, sadrži sve što je jednom domu potrebno, naročito ako imamo u vidu da u ovom potkrovlju živi jedna osoba. Ako pogledamo malo bolje, ovde je sasvim moguće i ugostiti prijatelje i napraviti druženje za manji krug ljudi.

Na suprotnoj strani nalaze se kupatilo pa spavaća soba. Prostor deluje malo skučeno, ali je funkcionalan i  radi svoj posao.

Pošto na svakom kraju potkrovlja postoji prozor a nema pregradnih zidova i nema vrata između prostorija, prirodna svetlost struji kroz prostor, što ovo potkrovlje čini svetlim i nimalo oskudevajućim sunčevom svetlošću.

Visina plafona takođe omogućava da se napravi još jedno mesto za odmor – spavaća soba, to jest, spavaći prostor na mini galeriji , za koji verujemo da bi mogao da bude odlično rešenje za povremene posete bliskih članova porodice/prijatelja koje uključuju noćenje.

Paleta boja dekoracije je veoma neutralna, bela, crna i siva, na tamnom drvenom podu i detaljima od krem ili svetlog drveta.

Čitav koncept nam se veoma dopao, budući da je u pitanju moderan i dinamičan dom, dizajniran posebno za mladu osobu, čiji se život odvija i van kuće. Verovatno jedina velika mana je što nema nigde vidljivog prostora za skladištenje.  Doduše, ne kažemo da takav prostor ne postoji, samo da ga mi mismo ugledali. Bacite pogled, molimo vas, pa nam javite jeste li ga vi ugledali 😊 I uopšte, kakvi su vam utisci o ovom malenom potkrovlju – je li vam se dopalo i zbog čega. Čekamo vaše komentare!

Izvor: Delikatissen