Današnji blog biće posvećen ovom prelepom domu u potkrovlju, čiji vlasnici su, očigledno, poznavaoci dobrog stila, budući da su savršeno ukombinovali skandinavski duh sa glavnim karakteristikama industrijskog stila.

Ovo potkrovlje zauzima površinu od svega 50 kvadratnih metara, dakle, u pitanju je mali prostor, ali mu, bez obzira na kvadraturu, ničega ne manjka. Pored činjenice da je opremljeno svim elementima koji jedan životni prostor čine funkcionalnim, puno je ukusno odabranih detalja koji daju posebnost ovom domu.

Dominantne boje ovog potkrovlja su, u skladu sa stilom, bela i crna. Ove boje, zastupljene u pravoj meri, predstavljaju svojevrsnu podlogu za ostale detalje koje nalazimo u ovom domu. Zbog prostornog ograničenja, zidovi su preuzeli ulogu protagonista kada se radi o dekoraciji potkrovlja.

U ovom malom ateljeu vladaju neutralni tonovi: bela, siva i crna boja, koje ističu ostatak sitnih detalja. Zelena boja biljaka, daska za sečenje, jednostavna staklena flaša sa uljem ili pribor za domaćinstvo, nisu samo praktične stvari, već i elementi koji ukrašavaju dom i privlače pažnju na sebe.

Uostalom, pravilo broj jedan skandinavskog stila i jeste da, pored toga što je svaki element ukrasni komad, takođe ima funkciju i služi da potkrovlje bude opremljeno svime što je potrebno jednom životnom prostoru. Industrijski stil možda nije toliko striktan, ali rado prati principe svog deko-partnera.

Ako bolje osmotrimo kuhinjski prostor, primetićemo da je dominanta estetika već pomenutog skandinavskog stila, u kome je skoro sve u kuhinji „na izvol’te“, odnosno samo su donji elementi zatvoreni, a gornji se sastoje iz otvorenih polica na kojima je sve vidljivo. U ovom slučaju, vlasnici su otišli korak dalje i okačili kuhinjsko posuđe na zidove.


Grede su takođe dale svoj doprinos lepoti ovog doma i učinile ga romantičnim, a donekle i rustičnim. Da nisu prefarbane belom farbom, moguće je da bi potkrovlje delovalo još toplije, ali verujemo da je ideja bila da se prostor ni najmanje ne optereti bojama.


Sve u svemu, nama se ovo potkrovlje veoma dopalo i, što se nas tiče, jedina mana mu je što nema krovne prozore 🙂

Kako se vama sviđa? Da li biste iskoristili neki detalj kao ideju za uređenje svog doma pod krovom?

Javite nam u komentarima!

Izvor fotografija: Decoratualma