Voda pokriva 70 odsto površine Zemlje i svima je dobro poznato da predstavlja vitalni resurs za opstanak života.

Nije ni čudo što se stiče utisak da voda uvek pronađe put.

Postoje veoma sigurni načini da se prodor vode zaustavi ili da se ona zadrži na onoj strani na kojoj nam je potrebna. Svima su nam bitni dobrosusedski odnosi, te kucanje na vrata komšije jer mu se voda sliva sa plafona nije deo svakodnevice koju priželjkujemo. Zbog toga je veoma bitno da u vašem kupatilu, pored lepih pločica, odaberete i kvalitetnu hidroizolaciju.

Pored vodonepropusnosti, važno je voditi računa i o fleksibilnosti hidroizolacije. To posebno dolazi do izražaja na spoljašnjim površinama – terasama i balkonima.

Često se dešava da košuljica koja se nalazi ispod hidroizolacije ima pukotine.

Takođe, možemo imati spojeve različitih materijala gde usled temperaturnih razlika neminovno dolazi do skupljanja i širenja podloge, zbog čega je veoma bitno da hidroizolacija može da izdrži tu vrstu opterećenja.

Jedna od ključnih stvari jeste i sama tehnika ugradnje. Najbitnije je voditi računa o debljini nanesenih slojeva i umetanju hidroizolacionih traka na spojevima zid-zid i zid-pod.

Kada govorimo o već pomenutim poljima primene – kupatilima, terasama, balkonima, kao i bazenima, Knauf u svojoj ponudi ima novi proizvod.

U pitanju je dvokomponentna fleksibilna hidroizolacija H PRO 200. Ovaj proizvod karakterišu odlična čvrstoća prijanjanja, vodonepropusnost koja je testirana pod pritiskom od 15 m vodenog stuba, kao i fleksibilnost pri standardnim uslovima i veoma niskim temperaturama.

Takođe, ova hidroizolacija odgovara i svim drugim zahtevima standarda EN 14891.

Za sve nedoumice po pitanju pravilne primene hidoizolacije kontaktirajte Knauf tehničku podršku na broj telefona: 063 104 65 04