Proleće samo što nije, mnogi stanari potkrovlja se spremaju za velike promene baš ove godine, ali nije mali broj nas koji želimo nešto da izmenimo u našim potkrovljima, ali da, u te svthe, ne pokrećemo sve resurse. Ovaj blog smo napisali upravo za takve među nama: ljude koji žele neko osveženje u svom potkrovlju, možda malo moderniji izgled, ili eventualno, promenu koja će razbiti dosadašnji izgled. U nastavku delimo sa vama 5 ideja kako da ulepšate svoje potkrovlje sitnicama i krupnicama koje su ove godine u trendu.

1.Relaksirajuće i prirodne boje

U paleti koja će dominirati dnevnim sobama biće nežne boje koje opuštaju, sa posebnim akcentom na prirodne tonove. Dnevne sobe će tražiti hromatsku kombinaciju koja će unositi u potkrovlje mir i spokoj. Među njima će se naći i zelena, boja prirode, koja nudi toliko tonova i nijansi koje možete izabrati da je gotovo nemoguće ne pronaći onu koja vam se najviše dopada i koja vašem potkrovlju najviše odgovara. Ove boje možete koristiti na velikim površinama kao što su zidovi ili na malim elementima koji daju šarm vašem dnevnom boravku.

2.Okrugli trpezarijski stolovi

Okrugli stolovi su, u trpezarijama potkrovlja, i potreban i poželjan uslov da prostor izgeda savremeno i prijatno. Naravno da nam ovo nije čudno, jer ovakvi stolovi imaju mnoge prednosti. Pored toga što sami stolovi zauzimaju manje prostora i opslužuju više osoba, gosti imaju dobar pogled na sve koji sede za stolom, što olakšava njihovu interakciju.

3.Tapete cvetnog dizajna

Uprkos činjenici da su sa nama decenijama, tapete još uvek nisu popularne proporcionalno njihovom značaju i lepoti. Drugim rečima, još uvek je pred njima dug put ka našim domovima. Što se ove tvrdnje tiče, ni potkrovlja nisu izuzeci. A tapete su vrlo praktične ako želite da, recimo, ukrasite dnevnu sobu. Ako želite da budete moderni i pratite trendove, ove godine, 2022. pobediće zidovi obloženi tapetama sa cvetnim dezenima, koji će doneti svežu i romantičnu notu u dnevne sobe naših domova.

4.Održivi materijali

Budući da je održivost u uređenju domova iz godine u godinu sve bitniji faktor, jedan od trendova koji će biti sve prisutniji u dnevnim sobama 2022. godine je upotreba prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala. Biljna vlakna, reciklirano drvo, organski i prirodni premazi čija proizvodnja ima manji uticaj na ekosistem, biće poželjni materijali. Što se tiče ove tendencije, svi koji prate portal Moje Potkrovlje mogu samo da se osmehnu, budući da mi već godinama proklamujemo korišćenje održivih materijala, kada god je to moguće. I taj naš apel važi zas ve: od izolacionih materijala, pa sve do krpa kojima brišete prašinu.

5.Mermerne završne obrade

U današnjim dnevnim sobama, koje se uređuju sa fokusom na postizanje opuštajuće atmosfere i koje su donekle okrenute minimalističkoj dekoraciji, ima prostora i za poneki glamurozni detalj. To se najlakše postiže ako izaberemo odgovarajuće materijale. Zato treba birati elegantne, poput mermera i metala boje zlata. Važno je da ih unesete u dom u malim predmetima, jer će, u suprotnom, dnevna soba izgledati hladno i neprijatno.

Izvor: El Mueble