Tokom mnogih godina unazad, potkrovlje je često predstavljalo ili prostor za odlaganje stvari koje se ne koriste, ili neku vrstu smetlišta, ili neiskorišćeni tavan koji, eto, mora da postoji jer bez njega nema ni krova… Danas potkrovlje zauzima istaknuto mesto u skoro svakoj kući, ako ništa drugo, ono makar u kućama koje razumeju koliko je važno opzimalno koristiti prostor.

I to ne bilo kakav prostor! Pogodnosti potkrovlja, samo ako nam je makar malo stalo do našeg doma, očigledne su golim okom. Zbog svoje povišene lokacije u kući, potkrovlje je deo kuće koji nudi veću privatnost i nezavisnost, slobodu i mir. Pored toga, potkrovlje može biti veoma svetlo, i to uz malu reformu u vidu otvaranja krovnih prozora, a njihovi kosi plafoni prostoriji daju mnogo specifičnog šarma na koji ne može da računa nijedan drugi sprat u kući. To ih čini idealnim prostorima za upotrebu, te mogu poslužiti kao spavaća soba, igraonica za decu, kućna sala za fitness ili čak kancelarija ili višenamenska soba.

Mi u nastavku, sa vama delimo neke nove inspirative primere – tačnije 30 fotografija potkrovlja – jer verujemo da nam svima, šta god radili, uvek dobro dođe podrška u vidu nekih ideja koje su se drugima pokazale dobrim ili korisnim.

Pogledajte šta smo izdvojili za vas i pišite nam u komentarima da li je neka ideja probudila inspiraciju u vama kako da uredite ili osvežite svoje potkrovlje!

Izvor: El Mueble