Odmah da pojasnimo: ovi saveti ne važe samo za potkrovlje, ali pošto je portal posvećen lepšem i boljem životu u potkrovlju, naša će retorika biti tome prilagođena. A vi, ako ste radi da savete podelite i sa onima koji žive na “običnim spratovima” samo napred – učinićete dobro delo 😊

1.Ne verujte društvenim mrežama

Ponekad na društvenim mrežama vidimo ideje za dekoraciju želimo da vidimo u svom domu. Ipak je važno da ne podlegnemo iskušenjima jer, kada kopirate ideje ili slike sa društvenih mreža ili časopisa, a da ne uzmete u obzir mesto gde ćete primeniti ideju, najčešći rezultat je nesklad. Ili je prostor premali, prevelik ili se nameštaj ne uklapa sa estetikom potkrovlja, ili detalji prave vizuelnu buku, ili svetlost nije odgovarajuća… Da skratimo, prepreka ima više negó što možete da zamislite, pa je zato važno da se, pre primene, ideja proveri sa stručnjakom koji poznaje vaš prostor.

2.Ne verujte imitacijama

Koliko god da su verne kopije, ipak je bolje zbegavati korišćenje materijala koji imitiraju estetiku drugih – originalnih. Drugim rečima, nemojte koristiti keramičke pločice sa imitacijom drveta ili mermera. Bez obzira na budžet koji imate, uvek morate da tražite i koristite prave materijale: drvo, pločice, kamen…

3.Ne verujte da pare padaju s neba

Nikako ne biste smeli da započnete renoviranje potkrovlja bez prethodnog zatvaranja budžeta! Ako to ne uradite, onda odoste u haos zvani “ne mogu da se povadim iz troškova”, jer će vam se pare izvlačiti kao da su od vazduha, ili ćete pak otići u krajnost da štedite više negó što vam to treba. Znajte da za svaki novčanik postoji proizvod tako da ćete, kada definišete budžet, znati i u koje  proizvode možete gledati.

4.Ne škrtarite na izolaciji i na osvetljenju

Kako je tipično ne pridavati veliki značaj ovim “detaljima”.  A realnost je jasna: temperatura, vlaga, zvuk, svetlost, osnovni su elementi životnog prostora koji drže potporu svim ostalim elementima ukrašavanja. Kada ove aspekte regulišete, ostaće vam mnogo lakši zadatak (naravno, nimalo lak): da odaberete prikladan nameštaj koji ćete pravilno rasporediti.

5.Ne radite na svoju ruku, bez stručnih saveta

Ako razmišljate o renoviranju svog potkrovlja, velika je greška izbegavati troškove dizajnera enterijera ili ne tražiti projekat od arhitekte. Prvo, nećete uštedeti novac, a drugo, yaša razočaranja će se gomilati. Naš vam je savet da verujete profesionalcima jer će arhitekta dizajnirati i izvesti najbolji projekat za svakog klijenta. Na našem portalu vam stoji na raspolaganju spisak preporučenih erhitekata i majstora, pa kad vam bude potrebno, izaberite nekoga po vašem nahođenju.