Zamislite kako bi izgledalo kada bismo, svaki put kada nam dosadi izgled našeg potkrovlja, ili makar jedne prostorije u njemu, uzeli da menjamo sve što se promeniti može! Evo, mi smo zamislili i odmah da vam kažemo, to bi izlgedalo kao neodrživa ideja– i u fizičkom, i u tehničkom, a bogami i u finansijskom smislu. E, zato nam se i dešava da odustanemo! Jer, kad pomislimo koliko posla ima, demotivišemo se i dignemo ruke od svake realizacije.
Zbog toga je važno da mislimo i delamo „na malo“ – to jest, da napravimo poneki mali korak i pokoju manju promenu, nešto što neće oduzimati mnogo vremena, a neće ni iziskivati mnogo novaca.

Mi ćemo se danas osvrnuti na neke mogućnosti koje vas mogu koštati manje od 100 evra (jer na našim prostorima je 100 evra reper skupoće, vrednosti i mogućnosti) a dobićete efekat kao da ste uložili… Pa, realno, nećete zažaliti čak i ako ste potrošili okruglo 100 evra 😊

Fokus će, danas, biti na spavaćoj sobi, zato što, kako rekosmo, idemo korak po korak 😊
Počnimo!

  1. Kupite jastučiće za krevet ili zamenite jastučnice i videćete da će soba dbiti novi izgled. Ova investicija je minimalna, a efekat je, posebno u malim sobama u potkrovlju u kojima je krevet skoro jedini komad nameštaja, vidljiv i upečatljiv. Naravno, ako ste odlučili da „odrešite kesu“, onda ovim jastučnicama dodajte i neki fin prekrivač za krevet i mirni ste s promenama bar za neko vreme.2.Okačite na zid ogledalo ili neku sliku ili fotografiju i bićete i sami oduševljeni rezultatom. Kao i prvi predlog, i ovaj veoma pogoduje malim sobama u potkrovlju jer ne zauzima prostor. Dodatna prednost je u tome što je i ovo lako promenljiva opcija, pa ako vam i dosadi na zidu spavaće, uvek možete da je prenesete u neku drugu sobu.

    3.Kupite novu lampu za čitanje, novu stazu ili nove zavese – ovo potonje, pod uslovom da u spavaćoj sobi nemate krvoni prozor. Ako imate krovni prozor, onda zamenite unutrašnju roletnu. VELUX ima bogatu ponudu (od siesta roletni do venecijanera), a ako budete pažljivo pratili njihve akcije, možete imati sreće pa čak i pazariti roletnu na električno upravljanje po veoma povoljnoj ceni.


    4.Okrečite zid iznad uzglavlja nekom lepom, eko farbom za krečenje. Izaberite neku opuštajući boju: bež, kamen sivu, boju breskve, lavande, pastelno plavu, mint zelenu… Zašto vam predlažemo ove boje? Pa, zato što je verovatnoća da će vam dosaditi minimalna, tako da ćete, kada sledeći put poželite neki izmenu, moći da promenite nešto drugo. I tako, mic po mic, obnovićete sobu, a da niste ni triput uzdahnuli od napora 😊

5. To „nešto drugo“ mogla bi da bude natkasna ili komoda, a mogla bi da bude i neka zabavna tapeta na jednom zidu. Ako se odlučite za osvežite komodu, možete je prefarbati u drugu  boju, ili prosto prelakirati. Mi smo uvek za svetlije boje jer čine prostor vazdušastijim, ali     ipak smo najveće pristalice toga da izbor treba da bude vaš. Ako se odlučite za tapetu, onda opet, birajte svetlost i nežnost, jer spavaća soba je prostor kome treba i jednog i drugog – naravno, u količinama koje su optimalne za stanare.

Iako ideja imamo još sjaset, mi bismo se ovde zadržali 😊 Za početak, zato što znamo da su vama, čitajući ovaj blog, počele da nadolaze vaše ideje (jer inspiracija pokreće inspiraciju), a takođe i zbog toga što ostale zamisli, za realizaciju, iziskuju prostor. A prostor vam ne bismo skrnavili jer znamo vrlo dobor koliko je dragocen centimetar u potkrovlju. Ipak, ako se odlučite da „žrtvujete“ malo raspoloživog prostora u svojoj spavaćoj sobi, mi navijamo da kupite neku lepu sobnu biljku. Zato što život, kad god se u njega investira, mnogostruko vrati 😊