Danas idemo u jedan neobičan dupleks koji to i nije (sastoji se iz 3 nivoa), pun aviona i zamalo kamiona 😊

Pogledajmo ga zajedno!

Krenućemo od donjeg nivoa – prvog sprata. Sprat obuhvata kuhinju otvorenu ka trpezariji, odvojenu ostrvom koje omeđuje dve sobe. Dve spavaće sobe za mališane u kući i zajedničko kupatilo. Na drugom spratu je glavna spavaća soba koja ima sopstveno kupatilo, prostoriju za garderobu i kancelarijsku zonu.

Kada je u pitanju uređenje hodnika, ono što je nama privuklo pažnju je izbor dizajnera, da ispod crnog ogledala u obliku prozora koji unosi toplinu u ovu prostoriju, stavi komad nameštaja koji kombinuje drvo i bele tonove.

Trpezarija je otvorena prema kuhinji i izgleda moderno i šik. Na tome može da zahvali velikom drvenom stolu i stolicama koje su u različitim nijansama bele i plave boje, koje pak daju ovom prostoru neku vremenski neodređenu lepotu. Pored toga, sobne biljke unose život i vitalnost, a prirodna zelena u kombinaciji sa drvetom stvara svež i moderan ambijent.

Moderna kuhinja sa ostrvom kao preovlađujuće boje koristi crnu i belu koje čine da prostorija dobije sofisticiraniji i elegantniji izgled. Zanimljiva vrednost ove kuhinje je radna ploča sa belim pločicama koje dobro štite zid, sprečavaju vlagu i lako se čiste.

Ako odemo u gornji deo kuće, nalazimo glavnu spavaću sobu. Vidimo da se radi o modernoj spavaćoj sobi u kojoj je prostor maksimalno iskorišćen zahvaljujući ugrađenoj polici za knjige koja je postavljena na isti zid sobe i na uzglavlju kreveta koji sadrži dva integrisana stola.

Dekoracija inspirisana aeronautičkim motivima, a glavni krivac za ovu ideje je domaćin porodice koji je pilot. No, nije on idejni tvorac ovakve dekoracije, već njegova supruga. Razlog? Avioni je podsećaju na partnera i kada on nije tu, a ove makete su način da ga se uvek seća. Šta god da je u podlozi ovakve dekoracije, ovaj mali kutak u kancelarijskom delu izgleda i deluje veoma prijatno.

Moderno kupatilo u sivim tonovima sa ormarićem za lavabo koji se savršeno kombinuje sa toaletom pravougaonih linija, izgleda sofisticirano i otmeno. Veliko kvadratno ogledalo iznad lavaboa pruža veći osećaj dubine i dinamike u prostoriji.

Balkon? Za balkon nemamo nikakve reči – ni hvale ni pokude – jedino šta imamo je želja da se smestimo na jednu od stolica koje su pod krovom i da sačekamo da nas neko posluži ručkom.

A vi, šta vi mislite o ovom stanu? Kako vam se dopao i koja prostorija je ostavila najveći utisak na vas? Pišite nam u komentarima!

Izvor: El Mueble