Kada je u pitanju opremanje enterijera, u godini koja je već za nama, fototapete su se na velika vrata vratile u modu.

Raznovrsnost motiva koji se može naći na fotomuralima, ostavlja nam ogroman izbor i ne postavlja nikakva ograničenja, bez obzira koliko je mali ili veliki prostor koji želite da oplemenite na ovaj originalan način.

Baš zbog neograničenih mogućnosti koje pruža upotreba fototapeta, idealan način da otvorite svoj prostor, iskoristite prazan zid ili kosinu u svom potkrovlju je upravo odabir nekog od mnogobrojnih motiva iz prirode, urbanih predela, ili čak jednostavnijih grafički izvedenih motiva.

Sve u zavisnosti od toga koji stil želite da darujete svom potkrovlju.

Slike preko celog zida

Cvetni motivi, priroda, panorama metropole…U kom okruženju biste se najbolje osećali?

Zašto ne biste sebe okružili baš onakvom atmosferom kakva vas smiruje i o kojoj često sanjarite?

Intenzivno istaknuti zidovi

su zaista snažan trend poslednjih godina. Idealan način izražavanja sopstvenog stila je definitivno dozvoliti zidu da sam po sebi da izjavu umesto vas.

Takozvana “lažna tekstura” će simulirati zidove od cigala, industrijskog drveta, zakovanih metalnih ploča. Ovakav zid će u većini slučajeva izgledati superiornije od starih cigala ili drvene lamperije koju ste možda nekad imali u svom enterijeru.

Za potpuno prirodan izgled lažne teksture, svakako su najbolji izbor fototapete. A najveća prednost ovakvih dezena za implementaciju u potkrovlju je modularnost, tj. kontinuitet motiva koji neće izgledati neprirodno ukoliko ga kosina krova prekine.