Sveobuhvatan vodič za odabir savršenih prozora

Prozori zauzimaju veliki deo svake zgrade – sve sa ciljem da se dopusti prodor što veće količine svetla i vazduha ali i da ljudi koji u njima borave mogu da uzivaju u pogledu na okruženje.

Odabir pravih prozora za vaš dom može biti teška odluka, ali je važna i može uticati na udobnost i energetsku efikasnost vašeg doma. Postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir kada odlučujete koliko prozora da odaberete, koje veličine treba da budu i zašto krovni prozori mogu biti dobra opcija.

Koliko prozora vam je potrebno?

Broj prozora koji treba da izaberete zavisi od veličine i rasporeda prostorija vašeg doma, kao i od vaših ličnih preferencija. Generalno, važno je da imate dovoljno prozora kako biste omogućili prirodnom svetlu da uđe u vaš dom i da obezbedi odgovarajuću ventilaciju.

Ako imate malu sobu, jedan ili dva prozora mogu biti dovoljni da obezbede dovoljno prirodnog svetla i ventilacije. Međutim, ako imate veću sobu, možda će vam trebati više prozora da biste postigli isti efekat. Pored toga, ako imate sobu koja je posebno mračna ili zagušljiva, možda ćete želeti da dodate više prozora da biste je osvetlili i poboljšali protok vazduha.

Još jedan bitan faktor je orijentacija doma.

Ako je orijentacija većeg dela stana severna, na primer, možda bi bilo dobro imati više prozora kako bi imali više svetla. Obrnuto je u slučaju da je stan orijentisan ka jugu jer prirodno ulazi više sunca. Odabirom VELUX Krovni prozor 3-u-1 (velux.rs) može učiniti potkrovlje većim, odnosno da tako deluje, komfornijim i estetski lepšim.

Prava veličina prozora?

Veličina vaših prozora takođe zavisi od veličine i rasporeda vašeg potkrovlja. Veći prozori mogu doneti više prirodnog svetla i pružiti bolji pogled, ali mogu biti i skuplji. 

Takođe je važno uzeti u obzir lokaciju vašeg doma pri odabiru veličine prozora. Ako želite da maksimalno iskoristite prirodno svetlo, možda ćete želeti da izaberete veće prozore za sobe koje gledaju na jug, istok ili zapad. Međutim, ako živite u toplijim krajevima, možda ćete želeti da izaberete manje prozore kako bi vaš dom bio hladniji.

Zašto VELUX?

VELUX prozori su popularan izbor za vlasnike kuća jer nude nekoliko prednosti. Evo nekoliko razloga zašto biste mogli da razmislite o VELUX prozorima za svoj dom:

Energetska efikasnost: VELUX prozori su dizajnirani da budu energetski efikasni, što vam može pomoći da uštedite na troškovima grejanja i hlađenja. Napravljeni su od izolacionog stakla i premaza niske emisije koji mogu pomoći u regulisanju temperature u vašem domu.  

Prirodno svetlo: ovi prozori su poznati po svojoj sposobnosti da unose prirodno svetlo, što može učiniti da vaš dom bude svetliji i prostraniji. Dostupni su u različitim veličinama, tako da možete izabrati one koje najbolje odgovaraju vašim potrebama. 

Ventilacija: prozori su takođe dizajnirani da obezbede dovoljno provetravanja, što može poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu. Lako se otvaraju i zatvaraju, a neki modeli imaju čak i ugrađene senzore koji mogu automatski podesiti ventilaciju na osnovu temperature i vlažnosti u vašem domu.

Trajnost: VELUX prozori su napravljeni od visokokvalitetnih materijala koji su dizajnirani da traju dugi niz godina. Otporni su na vremenske uslove i UV zrake, tako da možete biti sigurni da će izgledati sjajno godinama koje dolaze.

Raznovrsnost: VELUX prozori su dostupni u širokom spektru ne samo dimenzija već i drugih opcija kao što su na ručno, elektro ili solarno upravljanje. Mogu biti od laminiranog drveta ili pak presvučeni slojem belog poliuretana, sve zavisno od enterijera vašeg doma. Krovni-prozori-NOVO (velux.rs)

Da zaključimo, kada birate prozore za vaš dom, važno je uzeti u obzir koliko prozora vam je potrebno, koje veličine treba da budu i koja vrsta prozora će najbolje odgovarati vašim potrebama. VELUX prozori su popularan izbor među vlasnicima kuća jer nude energetsku efikasnost, prirodno svetlo, ventilaciju, izdržljivost i raznovrsnost. Sa odgovarajućim prozorima, možete poboljšati udobnost i energetsku efikasnost vašeg doma, a istovremeno poboljšati njegovu ukupnu estetsku privlačnost. Dodatno, korišćenjem Unutrašnje i spoljašnje roletne (velux.rs) možete uživati u boljoj unutrašnjij klimi i opštem ugođaju koji vaš dom pruža.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni da kontaktirate VELUX kancelariju svakog radnog dana od 08:00 do 16:30h na broj telefona
011 2057 500
ili
putem kontakt forme.