Danas ćemo malo da se divimo skandinavskim pejzažima… I, naravno, jednom potkrovlju!

Prelepi penthaus, sa tim spektakularnim pogledom i prirodnim skandi stilom, prosto nas poziva na čašu kuvanog vina, iako smo mi već duboko zagazili u proleće i polako se okrećemo osvežavajućim pićima.  Ipak, ovaj penthaus u Stokholmu je upravo ono što bismo želeli tokom sezone u švedskoj prestonici, naravno zimi nudi sve lepote snega koji nam je pred očima, ali sigurni smo da nije neprijatno boraviti odve ni tokom prolećnih dana a ni leto, naročito ako se iskoriste blagodeti ove fenomenalne terase i još boljeg prirodng osvetljenja.

Naravno, ne delimo mi s vama ovaj primer jer je tamo negde u Stokholmu nekom lepo, već zato što prepoznajemo da vam može poslužiti kao inspiracija da ulepšate svoj dom, nevezano za geografsku dužinu i širinu.

Konkretno u ovom potkrovlju, reč je o dupleksu koji ima površinu 124 m² i koji ima savršenu distribuciju prostorija, sa velikim prozorima na oba sprata, koji omogućavaju ulazak prirodnog svetla i čine da pogled bude sastavni element dizajna enterijera. U ovom slučaju to je skijalište, ali može biti jednako dobar I pogleda na reku, okolna brda ili prosto panorama grada.

Nameštaj od prirodnog drveta i svetli, meki tonovi stvaraju osećaj topline i mira u prostoru. Otvoreni, fluidni prostori omogućavaju slobodno kretanje te tako cine da ovaj penthaus bude savršen za svakodnevni život.

Dizajn penthausa je savršen primer kako se priroda i skandinavski dizajn mogu kombinovati na harmoničan i sofisticiran način. Prisustvo prirodnog drveta i prisustvo biljaka i drugih prirodnih elemenata stvaraju opuštenu i prijatnu atmosferu koja nam svima godi, naročito imajući u vidu našu otuđenost od prirode u svakodnevnom životu.

Kakav utisak je na vas ostavio ovaj dupleks? Da li se i vama dopao ili smo mi jedini? Da li možete iskoristiti neki detalj kao ideju za uređenje vašeg potkrovlja?
Pišite nam u komentarima – radujemo im se!

Izvor: Delikatissen