Originalne drvene grede na plafonu, pod od pune hrastovine, trpezarijski sto od tikovine, stolice od orahovog drveta… u ovom potkrovlju ima toliko elemenata koji nam se sviđaju, da ne znamo odakle da počnemo, niti gde da se zaustavimo.

Izgled ovog potkrovlja nas je inspirisao da sa vama podelimo znanja o prednostima korišćenja drveta u enterijeru. Drugim rečima, želimo da istaknemo zašto su drveni nameštaj i konstrukcije poželjni elementi svakog doma, pa samim tim i potkrovlja.
Znamo da mnogi od vas to znaju, ali u slučaju da vam treba podsetnik, izvolite:

Za početak, drvo je prirodni materijal koji povoljno utiče na zdravlje i opšte dobro stanje nas ljudi – ovo nije naše nagađanje, već rezultat i zaključak mnogih studija. Pored toga što doprinosi dobrom raspoloženju, drvo podstiče kreativnost i produktivnost.

Zatim, drvo je izdržljiv materijal, naravno, pod uslovom da se održava. Ako se neguje, može izdržati i po stotinu godina, a u prilog tome govore razni komadi nameštaja koji su stari više od veka.

Prirodni izgled drveta je božanstven, što ne moramo da vam posebno objašnjavamo. Dovoljno je da pogledate slike u nastavku i da se i sami uverite u prirodnu lepotu ovog materijala.

Takođe, drvo je odličan prirodni zvučni izolator. Naravno, ovo ne znači da će vam ono zameniti ostale izolacione materijale – jer oni jesu neophodni za dobru izolaciju – ali će i te kako pojačati njihovu moć i efekte izolacije.

I za kraj, a ipak ništa manje bitno, važno je istaći da je drvo biorazgradiv materijal i da ga to čini jednim od poželjnih materijala, budući da njegova razgradnja ne šteti planeti.

O svetlosti, kao drugom veoma važnom faktoru lepote ovog potkrovlja, pisali smo vam nedavno, a nećemo se libiti ni da vas ponovo podsetimo koliko je svetlost važna za zdravlje svakog doma, a samim tim i za zdravlje ukućana. No, o toj temi neki drugi put!
Sada vas ostavljamo da uživate u fotografijama ovog drvenog-svetlosnog potkrovlja i da, onako usput, razmislite o materijalu koji ćete koristiti za sledeći komad nameštaja u vašem domu 🙂

Izvor: Delikatissen