Danas vas vodimo u jedno prelepo urbano potkrovlje, opremljeno u rustikalnom ili rustičnom stilu, koje je nas, a nadamo se da će i vas, oduševilo i podstaklo da razmišljamo u kojoj meri bi se neka od ovih rešenja mogla prilagoditi apsolutno svakom stanu u potkrovlju. Evo šta je definitivo primenljivo na sve domove pod krovom: čiste linije, bela osnova i svedenost u dekoraciji. Pored ovih osobina, svakom potkrovlju je svojstvena prijatna atmosfera. Konkretno u slučaju potkrovlja koje ćemo videti u nastavku, visoki plafoni pomažu da se stvori osećaj prostranstva, tišine i prijatnosti.

Život u potkrovlju koje krase ove osobine skoro da možemo nazvati srećnim životom. Doduše, na sreću utiče mnogo više faktora pa bi bilo malo ambiciozno da se držimo prethodne izjave, ali makar što se prostora tiče, možemo reći da je preduslov koji ide u prilog prijatnom životu .  A u pitanju je prostor u kome se vodilo računa i o najmanjim detaljima da bi se postigao efekat pravog rustičnog dragulja usted urbane sredine. Prvo što upada u oči su visoki plafoni koji vam omogućavaju da uživate u osećaju slobode u visini. Potkrovlje zadržava originalne drvene grede, a bočne zidove čine palete, farbane u beloj boji.

Savršen izbor bele boje za osnovu i američki koncept otvorenog prostora, omogućava vam da iskoristite svaki ugao kuće. Jedina pregrada koja je ostala nalazi se u sredini dnevne sobe, integrisana kao još jedan ukrasni element na koji je naslonjena dugačka komoda sa mnogobrojnim pregradama i fiokama i gde je dizajnirano neobično stepenište.

Pod  je konstanta u skoro celom potkrovlju, osim u nekim delovima, kao što je spoljna terasa, na kojoj se pojavljuje drvena platforma. Urbana estetika počiva na strukturi i minimalističkoj boji, ali sami stil je pretežno rustikalni.

Prirodni materijali oplemenjuju kuću, a zbog jednostavnog izgleda, to čine nenametljivo i neprimetno. Beli drveni nameštaj stapa se sa zidovima, ističući samo zemljane boje aksesoara. Detalji kao što su starinski kovčeg, pletene korpe, mekani jastuci, istrošeni/vintaž nameštaj i vrata, fragmenti skulptura … vode nas u neka stara vremena i u neke stare seoske kuće, tako nežno i nenametljivo da nam čak i nije bitno što u njima nikada ranije mismo bili.

Spavaća soba je enterijerska višnja na šlagu torte. Iako smeštena na najvišem nivou, gde prostora ostaje malo, ipak je uspela da se “izbori” za savršenu estetiku i raspored nameštaja. Veliki krevet sa baldahinom osvaja sobu, a ukućanima je ostavljen izbor da uživaju u izvrsnim pogledima koje pruža veliki prozor ispred.

A kako i ne pomenuti dva znatiželjna, ali jedinstvena aspekta ovog boravka. Drvene grede dopiru do tla jer je to najstrmiji deo kuće, a kamin dizajniran u belom kamenu zadužen je za grejanje sobe u hladnim zimskim noćima.

Kuhinja je živa uspomena na prave seoske kuće. Naravno, budući da je s namerom izabran ovakav dekor, sve odiše skladom. Sa plafona vise metalne posude i escajg, posuđe je ofarbano u nijanse istrošene bele boje, kao i sudopera, koja izgleda kao stari seoski umivaonik.

A ako to nije dovoljno, prijatna terasa vam pruža privilegovani pogled na grad. Savršen kutak da se prepustite sreći uz dobru knjigu, ukusan doručak i… Ma, šta god poželite!


Izvor: Moovemag